Lebar de casa

Vesnic prezent pe platourile de aperitive in ziua de Craciun, acest preparat este foarte satios si gustos.  Incearca aceasta reteta de lebar de casa, caci sigur va fi mult mai apreciat ca cel de cumparat.

Toba de casa

Daca pana acum cumparai, ai putea sa incerci ca anul acesta sa prepari toba de casa si sa te bucuri de gustul unui preparat facut de tine.

Sarmale in foi de varza

Daca nu te-ai incumetat sa faci pana acum, sa stii ca sarmalele in foi de varza se fac mai usor decat ai crede. Combina-le cu o portie de mamaliguta, serveste-le cu smantana sau, daca preferi gustul, alaturi de ardei iute.

Ciorba de perisoare dreasa cu ou

O reteta clasic romaneasca, pe care toti o stim intr-o forma sau alta. Ciorba de perisoare dreasa cu ou are o aroma deosebita, ce iti imbie simturile inca de cand o prepari.

Chifle de casa

Le gasesti de cumparat, insa tot mai bine e cand le faci tu. Uite cum poti prepara chifle de casa pufoase si aromate chiar la tine in bucatarie!

Fritule sau gogosele cu mere

Desertul in Croatia are gust puternic de mere, a caror savoare este potentata de cartof, stafide, lamaie si portocale. Un deliciu, intr-o combinatie complexa de arome.

Tocana croata

Aceasta reteta, asa cum ii spune si numele, vine din Croatia si are puternice influente din austroungare din perioada de dominatie a fostului vast imperiu.  

Tort in straturi

O reteta de desert ca la mama ei acasa, adica in Rusia, unde este extrem de populara, si care imbina dulceata mierii cu savoarea aromei de nuca.