O reteta de desert ca la mama ei acasa, adica in Rusia, unde este extrem de populara, si care imbina dulceata mierii cu savoarea aromei de nuca.

Ingrediente pentru foi

200 g zahar 2 oua 55 g unt 2 linguri miere 2 lingurite praf de copt 375 g faina

Ingrediente pentru crema

o cutie mare lapte condensat 3 oua 2 linguri miere 55 g unt

Ingrediente pentru servit

nuca fin macinata

Ingrediente pentru tava

unt faina
Mod de preparare:

1. Ouale si zaharul se amesteca, se topeste untul peste care se adauga mierea, amestecul de oua si praful de copt. Se amesteca bine si apoi se retrage de pe foc. Se adauga faina, se amesteca si este gata cand se desprinde de peretii vasului. Se imparte aluatul obtinut in 5 parti care se acopera cu folie alimentara. Se intinde fiecare foaie si se coace cate 3-5 minute in tava unsa si tapetata cu faina.
2. Pentru crema, se pun pe foc potrivit laptele, ouale, mierea si untul. Se amesteca continuu pana ce ajunge la punctul de fierbere si se lasa pe foc pana ce se obtine o crema groasa.
3. Se asaza foile cu crema intre ele pe un platou de servit, se presara cu nuca fin macinata si se da la frigider pentru 6-8 ore.