Conopida si gogosari in otet

Cum pui cele mai bune muraturi pentru iarna? Urmand reteta asta, mai ales daca iti place sa ai conopida si gogosari in otet pe masa, alaturi de friptura.

Castaveti murati in saramura

Ii pui de la finalul verii sau din toamna si te bucuri de castraveti murati in saramura toata iarna! Uite cat de usor este sa pui castraveti la murat, fara sa se inmoaie si in asa fel incat sa se pastreze bine peste iarna.

Minciunele pufoase

Ca le stii dupa denumirea de minciunele, scovergi sau pur si simplu gogosi, preparatul e acelasi: gogosi pufoase intoarse, ce aduc a fundite, pe care sigur le mancai cu drag in copilarie, dupa reteta bunicii. Se prepara relativ usor, daca nu te grabesti si ai rabdare sa le lasi la dospit incat sa-ti iasa cu […]

Paine de casa cu cartofi

Iti place painea cu cartofi, preparata dupa traditia ardeleneasca? Iata o varianta pe care o poti face in casa. Iese densa, aromata si satioasa, asa cum trebuie sa fie o paine de casa buna.

Ciorba de salata cu afumatura

Ciorba de salata cu afumatura e poate cel mai bun pranz pe care il poti prepara si servi inca din primavara si tarziu, pana in toamna. Iese un deliciu ce garantat te va face sa-ti mai pui un castron!

Tocanita de ciuperci cu carne de porc

Ai pofta de un pranz traditional, fara mari batai de cap? Prepara reteta asta de tocanita de ciuperci cu carne de porc. Scapi rapid de prepararea mesei, o lasi sa tihneasca pe foc, iar dupa o savurezi alaturi de o portie zdravana de mamaliguta.

Ardei umpluti cu carne de pui si orez

Cauti sa faci ardei umpluti, insa te ingrijoreaza ca va iesi un preparat greu pentru organism? Gateste-i cu carne de pui, orez si legume, si veedea ca asta e cea mai usoara reteta cu carne tocata pe care o poti prepara.

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasii cu smantana si dulceata sunt un desert care, desi e rapid si usor de preparat, e servit mai degraba ca o delicatesa, daca iei seama la preturile din restaurante. Ii faci in maxim 30 de minute si servesti cel mai bun desert romanesc, la tine acasa.

Mici de casa – Cum prepari pasta de mici

Inca din primavara incep sa sfaraie gratarele, iar deschiderea oficiala a sezonului este, se stie, pe 1 mai. Iata cum prepari o pasta de mici sanatoasa la tine acasa, incat sa fii tot timpul sigur ca ceea ce pui pe gratar e proaspat si va fi savurat pe deplin.

Friptura de miel la cuptor cu sos de menta

Planuiesti o friptura de miel la cuptor pentru masa de Paste? Fa-l dupa reteta asta si vei avea cea mai gustoasa combinatie cu care sa-ti servesti invitatii: friptura suculenta cu sos dulce-acrisor si racoritor de menta.