Pălăriuţă cu ananas şi biscuiţi

1. Se înmoaie gelatina în apă rece. 2. Iaurtul se amestecă cu zeama de lămâie, nuca de cocos, zahărul pudră şi crema de smântână. 3. Între timp, gelatina se pune într-o tigaie şi se dizolvă la baie marină. Peste ea se adaugă compoziţia de iaurt cu nucă de cocos şi cremă de smântână şi se […]

Parfait de tiramisu cu zmeură

1. Gălbenuşurile se bat în baie de abur cu zahărul şi zahărul vanilat până când se dizolvă zahărul şi se formează o cremă groasă. 2. Se ia vasul de pe foc şi se dă la rece aproximativ 30 de minute. 3. Între timp se amestecă cu mixerul smântâna cu crema de mascarpone şi se dă […]

Şerbet de portocale

1. Într-o cratiţă specială pentru dul­ceaţă sau şerbet, care nu a fost folo­sită şi la prepararea mâncărurilor, se pun pe foc zahărul şi apa. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă aproxi­mativ un sfert de oră, când siropul ar trebui să înceapă să se lege. 2. Pentru a verifica dacă siropul este […]

Ploaie de vară

1. Se spală pepenii roşii şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. La fel se procedează şi cu pepenele galben. 2. Miezul de pepene roşu şi cel de pepene galben se pun apoi în cele patru jumătăţi […]

Pădurea fermecată

1. Se spală coacăzele, afinele şi zmeura, se curăţă de frunzuliţe şi se pun într-un castron mai mare. 2. Căpşunile şi strugurii, după ce s-au spălat şi curăţat de codiţe, se taie în bucăţele şi se pun şi ele peste celelalte fructe în castron. 3. Perele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi […]

Raza soarelui

1. Se spală pepenii galbeni şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. Dacă nu ai, poţi folosi o lin­gură sau un cuţit. Miezul tăiat se pune apoi înapoi în scobitura formată. 2. Piersicile se spală şi se […]

Cremă de ciocolată cu zmeură

1. Zmeura se spală şi se curăţă de frunzuliţe. Ciocolata rasă şi cafeaua se pun într-un ibric şi se amestecă deasupra unui vas cu apă caldă, până se topeşte toată ciocolata. 2. Separat, într-un alt vas se bat la bain marie gălbenuşurile cu zahărul pudră, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul tos. Când crema […]

Cremă de căpşuni cu migdale

1.Căpşunile se spală şi se curăţă de codiţe. Se aleg câteva pentru ornat şi se pun deoparte, iar restul se taie în sferturi şi se presară cu două linguri de zahăr. Se pasează puţin cu furculiţa, apoi se mixează până se obţine un piure. Gelatina se lasă la înmuiat într-un pahar cu apă. 2.Laptele se […]

Spumă de căpşuni

1.Albuşurile se pun într-un castron şi se bat spumă. Se adaugă zeama de lămâie şi se bat în continuare,până ce spuma devine foarte densă şi nu se mai desprinde de pe tel. 2.Separat,într-un alt castron,sepun 200 g căpşuni tăiate în sferturi, după ce au fost spălate şi curăţate de codiţe. Se presară peste ele zahărul […]

Tort cu cremă de brânză şi căpşuni

1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se amestecă uşor cu găl-benuşurile şi făina. Se toarnă într-o tavă dreptun­ghiulară tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, circa 8 minute. Blatul copt se unge cu gem, se rulează, se împachetează într-o hârtie şi […]