Tartă cu mere şi scorţişoară

Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc şi se pune untul moale tăiat cubuleţe, uleiul, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine un aluat consistent. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ 30 de minute. În acest timp, se spală merele, se taie felii potrivite […]

Chec cu scorţisoară

Se pune untul moale într-un bol şi se freacă cu zahărul, cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Se mixează până se obţine o cremă spumoasă. Se sparg ouăle şi se pun unul câte unul în compoziţia de mai sus amestecându-se continuu. Separat, se stinge praful de copt în puţină zeamă de lămâie […]

Chec cu fructe confiate

Se freacă untul cu zahărul pudră, cu un praf de sare, cu coaja de lămâie şi zahărul vanilat şi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul. Separat, se stinge praful de copt în zeama de lămâie şi se toarnă în cremă, se adaugă laptele şi albuşurile bătute spumă. Între timp, se cerne făina, se pregătesc stafidele, […]

Baclava cu miere

Se scoate aluatul din frigider şi se lasă la temperatura camerei să se înmoaie. În acest timp, se pun într-un bol nucile măcinate, fisticul, migdalele, mierea, coaja de lămâie şi de portocală, sarea şi vanilia. Se amestecă bine şi se obţine o cremă destul de consistentă. Se iau foile de aluat, se întind cu sucitorul […]

Tarte cu migdale

Se pun într-un vas făina cernută, untul lăsat la temperatura camerei, mierea, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se frământă puţin, atât cât să fie bine amestecate. Se dă forma unei sfere şi se lasă 1-2 ore, la rece. Între timp, se pun nucile şi migdalele la copt, se rumenesc câteva minute şi apoi se macină. O […]

Tort “Fagure”

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă mierea, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi zahărul vanilat. La sfârşit, se pune făina cernută şi se încorporează amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia de blat se toarnă în forma de tort tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul […]

Prajitura “Adelinne”

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, romul şi se bat până se întăreşte compoziţia. Se adaugă gălbenuşurile, untul topit şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă până se omogenizează bine totul. Compoziţia se împarte în 6 porţii şi se coace pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, tapetate cu hârtie de copt. După […]

Rafinament cu frişcă şi migdale

Se pun albuşurile într-un bol, se bat bine, se adaugă zahărul, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, se pun făina şi migdalele măcinate, amestecându-se uşor ca să nu se lase. Se toarnă compoziţia într-o tavă de aragaz, tapetată cu hârtie pentru copt, se întinde uniform şi se bagă în cuptor. Se […]

Vis de ciocolată

Se separă ouăle, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare. După ce s-au bătut bine, se adaugă făina cernută, nuca măcintă şi coaja de portocală şi de lămâie. Compoziţia de blat se amestecă uşor cu telul pară până când se încorporează nuca şi […]

Coroniţă cu brânză şi stafide

Se lasă toate ingredientele câteva ore la temperatura camerei. Separat, într-un bol se pune untul şi se freacă cu zahărul, sarea, vanilia şi brânza dulce de vaci. Se adaugă ouăle unul câte unul şi se amestecă bine până se obţine o cremă pufoasă şi foarte gustoasă. În această compoziţie, se încorporează treptat praful de copt […]