Zi şi noapte

1. Se freacă untul spumă. Oul se bate şi se ames­tecă cu zahărul pudră, sarea şi esenţa de portoca­le, apoi se toarnă peste unt. Treptat, se adaugă făina până când devine un aluat omogen. 2. Coca se împarte în două grămăjoare. Într-una din ele se adaugă lingura de cacao şi se ames­tecă bine. Se întind […]

Floricele cu gem

1. Untul se freacă spumă timp de două minute cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi migdalele măcinate. Gălbenuşurile se adaugă pe rând. La urmă, se adaugă făina. Se ames­tecă toate fără să se frământe. Aluatul se înveleşte în folie de plas­tic şi se lasă la frigider să se întărească aproape o oră. 2. Aluatul se […]

Vara “la pahar”

1. Într-un bol, se amestecă fructe­le de pădure cu cireşele. 2. Din zahăr, zeama de lămâie şi şampanie, se face un sirop care se toarnă peste amestecul de fructe. 3. Separat, într-un castron se pune frişca lichidă şi se bate cu mixerul, până se întăreşte. 4. Se pregătesc patru cupe pen­tru salată, care se umplu […]

Mix exotic

1. Într-o crăticioară se pune apa, sucul de la două lămâi şi zahărul. Se amestecă bine şi se dau la bain-marie, timp de 10 minute, până se topeşte zahărul. 2. Se curăţă mango de coajă, apoi se taie bucăţi. Se pun apoi în siropul obţinut şi se lasă timp de 5 minute. 3. Se scot […]

Cocteil hawaian

1. Ananasul se spală şi se taie pe jumătate. Se scoate miezul din interiorul fiecărei bucăţi, astfel încât din coaja de ananas să se formeze patru boluri, care se vor folosi pentru servirea salatei. 2. Merele se spală, se curăţă de coajă, apoi se taie felii. Portocalele şi grepfrutul se curăţă de coajă şi se […]

Mininapolitane cu cremă de ciocolată

1. Într-o crăticioară mai adâncă se pune zahărul tos şi se lasă la foc mic pe aragaz, pentru a se carame­liza. Se adaugă apoi laptele şi untul şi se amestecă bine în continuare, tot la foc mic. Se ia de pe foc şi se pun alunele tăiate mărunt. 2. Într-un castron, se bat cu mixerul […]

Aromă cubaneză

1. Pentru blat, ouăle se separă, iar gălbenuşurile se bat spumă adăugând pe rând zahărul, romul, sarea şi albuşurile bătute tari. Făina, pesme­tul şi praful de copt se amestecă bine şi se adaugă peste gălbenuşuri împreună cu glazura de ciocolată, migdalele şi untul. Se încălzeşte cuptorul, se tapetează o formă cu hârtie de copt şi […]

Delicioasa cu stafide

1. Se aprinde cuptorul, pentru a fi cât mai bine încins. Jumătate de pachet de unt se topeşte şi se toarnă în tava de copt. Apoi se bat ouăle spumă cu un praf de sare şi o lingură de zahăr. Amoniacul se stinge în sucul de lămâie şi se amestecă în iaurt. Se adaugă treptat […]

Plăcinta de Anul Nou

1. Din unt, făină, 80 g zahăr şi un gălbenuş se face un aluat, care se frământă bine şi se lasă apoi să se odihnească două ore. După aceea se împarte în două părţi. O parte mai mare pentru foaia de jos şi o parte mai mică pentru foaia care acoperă plăcinta. Se unge o […]

Cuibuşoare aromate

1. Se spală bine merele şi se sco­besc de miez. 2. Alunele şi migdalele se taie mărunt şi se prăjesc într-o tigaie. Se amestecă apoi cu smochinele mărunţite şi cu stafidele. 3. Se pune ames­tecul în mere şi se presară cu miere de albine. 4. Într-o tavă tape­tată cu unt se aşază merele umplute şi […]