Salată cu ton

Salata cu ton este cina ideală, uşoară şi uşor de preparat. Fă şi tu o salată cu ton după această reţetă simplă! 1. Ouăle se pun la fiert şi se lasă cât să fie tari. 2. Tonul se scurge foarte bine de sucul în care a stat conservat. 3. Salata se spală, se taie şi […]

Plăcintă cu cartofi

Ai făcut vreodată plăcintă cu cartofi? Dacă nu, acum e momentul să încerci după această reţetă simplă şi rapidă. 1. Cartofii se curăţă şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Între timp, în două linguri de ulei se pune ceapa tăiată mărunt şi se căleşte uşor cât să se înmoaie. […]

Tartă de praz cu morcovi

O tartă delicioasă şi unde mai pui că-i şi sănătoasă! Cum să faci şi tu tartă de praz cu morcovi: 1. Morcovii se răzuiesc şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Prazul se curăţă şi se taie rondele fine. 2. Într-o lingură de ulei, se călesc legumele până devin translucide şi apoi se lasă […]

Praz pane

Dacă poţi mânca dovlecei pane, de ce să nu poţi mânca şi praz pane? Uşor de făcut, rapid şi foarte gustos, cu iz de toamnă: 1. Prazul se curăţă, se taie bucăţi mari şi se fierbe 10 minute în apă cu un praf de sare. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. 2. Făina, […]

Supă-cremă de praz

Ceapa oltenească, prazul, are încă multe taine de preparare. Iată câteva reţete care nu vă vor dezamăgi. Cum se prepară supa-cremă de praz: 1. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pun prazul tăiat rondele şi ceapa tăiată peştişori. Se amestecă şi se lasă 10 minute să se înmoaie. 2. Se adaugă […]

Andive înfăşurate

Andivele, plante elegante din care se pot face tot felul de salate şi aperitive sunt perfecte pentru o serată la sfârşit de toamnă. Uite cum să prepari andive înfăşurate la cuptor: 1. Andivele se curăţă de foile exterioare, se taie în doua pe lung si se înfasoara cu o felie de bacon. 2. Se asaza […]

Salată de andive

Te-ai săturat de salata clasică? Încearcă una exotică, de andive! 1. Andivele se curaţă de frunzele exterioare si de miezul care poate fi prea amar, se desfac frunza cu frunza si se asaza pe un platou. 2. Se pune cât mai estetic amestecul de salata, de regula gata spalat. Marul se curăţă de casuţa cu sâmburi si se taie cât mai […]

Plăcinta ciobanului cu morcov

O plăcintă cu carne ce poate ţine locul unui fel de mâncare – plăcinta ciobanului poate fi făcută altfel, cu morcovi deasupra: 1. Cartofii şi morcovii se fierb, se pasează şi se amestecă cu unt pentru a obţine câte 500 g de piure din fiecare. 2. Pentru amestecul de carne, legumele curăţate şi tocate mărunt se călesc […]

Supă de morcovi

O supă dulceagă, perfectă pentru un prânz uşor. Poţi drege supa de morcovi şi cu un pic de smântână atunci când e fierbinte. 1. Ceapa se taie peştişori iar morcovii se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. 2. Într-o oală se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Când începe să devină translucidă, se adaugă morcovii şi se mai lasă […]

Flan de morcovi

Plini de betacaroten şi vitamina A, morcovii sunt o importantă sursă de sănătate în plină iarnă. De nu vă plac cruzi, iată câteva reţete pentru a-i transforma în preparate diverse. Uite cum poţi prepara flan de morcovi: 1. Morcovii şi conopida se pun la fiert, separat, în apă cu un praf de sare. Spanacul se dă doar într-un clocot şi […]