Pacheţele de primăvară

Se scot foile de aluat de la congelator şi se lasă să se încălzească la temperatura camerei. Între timp, se curăţă şi se rad morcovii şi ghimbirul pe răzătoarea mică. Varza se spală şi se toacă mărunt. Separat, se pun 2-3 linguriţe de ulei să se încingă şi se presară alunele măcinate fin, morcovul şi […]

Pernițe cu carne

1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune margarina tăiată cubuleţe. Margarina trebuie să fie lăsată, în prealabil, la temperatura camerei pentru a se putea încorpora cu restul ingredientelor. 2. Se adaugă sarea, iaurtul sau apa minerală şi oţetul. Se amestecă bine toate ingredientele pentru aluat până se […]

Ruladă fantezie

Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu ceapa călită în prealabil. Se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi, spre sfârşit, se adaugă oul crud şi pâinea înmuiată în lapte. Compoziţia se frământă bine şi se întinde pe hârtie specială pentru copt. Se adaugă feliile de şuncă presată, fâşiile de ardei capia […]

Salată cu spanac

Se alege spanacul, se curăţă codiţele dacă sunt prea lungi şi se spală în câteva ape până ce ultima apă rămâne limpede. După ce s-a spălat, se lasă în sită să se scurgă. În acest timp, se curăţă ceapa roşie, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în uleiul de măsline, la foc mic, […]

Rulouri cu bacon şi salată

Se pun ouăle într-un bol, se bat cu un praf de sare şi ulei, se adaugă făina, caşcavalul ras, iaurtul, ceapa tocată mărunt şi mărarul. Se amestecă cu blenderul până capătă consistenţa unei ciulamale. Se pune puţin ulei în tigaie şi se prăjeşte compoziţia ca pe clătite, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Pe fiecare […]

Ruladă de carne

Se pune carnea tocată de vită şi porc într-un bol şi se amestecă cu sarea, piperul, o parte din migdalele măcinate şi restul de sâmburi de migdale, ouăle, untul moale şi miezul de pâine. Se frământă aproximativ 15 minute până se obţine o compoziţie bine legată. Se tapetează o formă de cozonac cu unt şi […]

Rulouri de curcan cu sos

Se taie pieptul de curcan felii potrivite. Fiecare bucată se presează cu ciocanul de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă la mijloc o bucată de caşcaval, o fâşie de ardei capia, se rulează, se prinde cu o scobitoare şi se trece prin pesmet. Separat, se bat ouăle spumă cu sare, piper şi […]

Ruladă de carne în aluat

Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte câteva minute în puţin ulei şi apoi se adaugă carnea tocată. Dacă mai este nevoie, se înăbuşe în apă. După ce a fiert carnea tocată, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se lasă la rece. După ce s-a răcit, se amestecă cu […]

Salată cu paste

Se pun pentru început pastele să fiarbă în apă clocotită, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se trec prin jet de apă rece şi se pun în sită la scurs. Separat, se spală firele de sparanghel, şi se dau în câteva clocote cu sare şi cu o linguriţă de ulei. Se spală […]

Ouă “Primavera”

Se spală ouăle, se fierb în apă cu sare aproximativ 10 minute şi, după ce au fiert, se lasă în apă rece, ca să se poată curăţa uşor. Se curăţă ouăle de coajă, se taie, se scot gălbenuşurile cu atenţie ca să nu se strice forma oului şi se lasă să se scurgă pe un […]