Gustul de la mama de acasa al salatei de fasole se poate obtine si cu boabe din conserva si costa foarte putin: 4,5 lei portia.

Ingrediente pentru salata

o conserva mare fasole rosie o conserva mica boabe de porumb o ceapa rosie 100 g masline fara samburi un ardei gras rosu patrunjel sare

Ingrediente pentru sos

sucul unei lamai 2-3 linguri ulei sare
Mod de preparare:
  1. Se scurg si se trec sub un jet de apa rece boabele de fasole si cele de porumb si apoi se pun intr-un castron.
  2. Se taie ceapa cuburi mai mari, ardeiul cubulete cat se poate de mici si se adauga peste boabe.
  3. Se pun si masline, iar uleiul si sucul de lamaie se pun intr-un borcan cu filet. Se presara sare, se infileteaza si se agita borcanul pentru a obtine o emulsie.
  4. Se toarna emulsia de ulei peste ingrediente, se asezoneaza cu patrunjel tocat, se amesteca si se aduce la masa.