Indiferent ca vorbim de pranz sau cina, salata de legume cu cuscus e un preparat ce poate fi servit cu usurinta si n-are cum sa nu placa tuturor. Mentinand cantitatile si proportiile mentionate in reteta, vei obtine 6 portii, suficient cat sa potolesti foamea intregii familii si sa stii ca ii hranesti si sanatos.

Ingrediente de copt

150 g rosii cherry 1 dovlecel 150 g sparanghel 1 ardei 1 ceapa rosie 4 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper

Ingrediente proaspete

150 g masline fara samburi 150 g castraveti o mana busuioc proaspat 1 legatura patrunjel 2 linguri seminte de pin 2 linguri seminte de susan o conserva mica de porumb sucul unei lamai 600 g cuscus zeama unei lamai
Mod de preparare:
  1. Taie dovleceii cubulete, rosiile in jumatati, sparanghelul segmente de 5-6 cm, iar ardeii si ceapa toaca-i mare.
  2. Combina toate ingredientele si asaza-le intr-o tava de cuptor. Printre legume strecoara si cateii de usturoi intregi, necuratati, apoi presara sare, piper si toarna uleiul de masline cat mai raspandit si amesteca bine. Da tava la cuptor pentru 35 de minute la 200 de grade.
  3. Pune la fiert 1,5 L de apa, iar cand apa fierbe, adauga cuscusul si stinge focul. Acopera cratita si las-o 15 minute.
  4. Combina legumele coapte (curata usturoiul de coaja inainte) cu cuscus, maslinele fara samburi taiate felii, porumbul, castravetii taiati cubulete, verdeturile taiate marunt, semintele de pin coapte, semintele de susan si zeama e lamaie.

S-ar putea sa-ti placa si: