Ceea ce noi numim salata bavareza este cunoscuta si sub numele de salata nemteasca, iar aceasta varianta de reteta este din sudul Germaniei, unde preparatul este gatit fara maioneza.

Ingrediente

1 kg cartofi 2 cepe rosii medii 250 g bacon 4 linguri ulei 3 linguri otet 100 ml supa concentrata de pui 1 lingura mustar 1-2 fire ceapa verde marar sare piper boabe
Mod de preparare:
  1. Spala si fierbe cartofii intregi, cu un praf de sare si cateva boabe de piper, pana cand patrunzi usor cartofii cu furculita.
  2. In rastimp, taie baconul cubulete si ceapa cat mai fin. Frige baconul pana cand devine crocant, apoi scurge mare parte din grasimea rezultata.
  3. Adauga ceapa si amesteca 1-2 minute si da tigaia de pe foc. Adauga supa de pui concentrata, uleiul, otetul si mustarul.
  4. Amesteca bine toate ingredientele si adu cartofii curatati de coaja si taiati cubulete.
  5. Serveste salata bavareza fara maioneza cu ceapa verde deasupra si cateva fire de marar tocate fin.

S-ar putea sa-ti placa si:



din aceeasi categorie