Te-ai gandit vreodata ca poti manca un preparat identic cu cel pe care-l servea Hitchcock frecvent? Mai jos gasesti detaliat cum poti prepara un Quiche Lorraine, dupa reteta lui Alfred Hitchcock.

Renumitul regizor era cunoscut ca un mare gurmand, dar in mod ironic nu ii placeau ouale deloc. Astfel, nevasta lui, Alma, a trebuit sa se adapteze si a creat o reteta noua. Deloc intamplator, preparatul a aparut chiar si intr-unul din filmele sale, “Goana dupa hot” (To catch a thief) din anul 1955.

Ingrediente pentru blat

280 g faina 115 g unt 1 galbenus 4 linguri apa rece un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

2-3 felii de sunca taiata cubulete 2 cepe 4 oua 500 ml lapte un praf sare un praf piper rosu (cayenne) un praf nucsoara
Mod de preparare:
  1. Combina faina cu sarea si untul cat mai rece taiat cubulete. Lucreaza compozitia cu degetele pana capata aspect de firimituri. Adauga galbenusul si 4 linguri de apa rece. Amesteca aluatul pana se grupeaza, apoi da-l la frigider pentru 30 de minute, acoperit cu folie.
  2. Dupa 30 de minute, scoate aluatul si intinde-l cu sucitorul pana cand obtii un cerc mai mare decat tava de quiche. Transfera foaia de aluat in tava, ruland-o pe sucitor. Potriveste-o in tava, elimina excesul si impunge-o cu furculita pentru a evita cresterea aluatului.Da blatul la rece pana prepari umplutura.
  3. Toaca ceapa marunt si soteaz-o in putin unt, apoi taie sunca cubulete. Bate ouale, sareaza-le si condimenteaza-le, apoi combina-le cu 500 ml lapte fierbinte intr-o cratita. Da-le la foc mic si amesteca continuu, pana ce compozitia incepe sa se ingroase.
  4. Pune ceapa sotata si sunca peste blatul de tarta, iar deasupra celor doua ingrediente toarna crema de oua din cratita. Da tava la cuptor la 190° pentru 30 de minute, sau pana cand umplutura se solidifica, iar crusta capata o culoare aurie.

Sursa reteta: townandcountrymag

Tarta cu peste si telina

Flammkuchen (tarta flambata)

Tarta cu ceapa caramelizata