Prajitura ingerilor este un desert american, renumit in toata lumea pentru cat de pufos, usor si aerat iese. Secretul acestei prajituri consta in folosirea exclusiv a albusurilor si cernerea ingredientelor uscate, pentru o consistenta cat mai usoara si un aspect cat mai alb, similare unui norisor.

Ingrediente pentru blat

350 g zahar pudra 200 g faina 10 albusuri 1 lingurita zeama de lamaie esenta vanilie un praf sare
Mod de preparare:
  1. Cerne si combina ingredientele uscate intre ele (faina, zaharul pudra si sarea).
  2. Bate albusurile (cat mai reci) cu zeama de lamaie si esenta de vanilie, pana ce se intaresc si se tin foarte bine de tel (8-10 min, in functie de mixer).
  3. Adauga ingredientele uscate treptat si incorporeaza-le cu o spatula in albusuri, pana ce obtii un aluat omogen.
  4. Toarna aluatul intr-o tava de tort antiaderenta. Trece cutitul prin aluat in tava, pentru a preveni craparea prajiturii. Da-l la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade.
  5. Serveste tortul  cu fructe de padure alaturi, sau orneaza-l cu frisca, daca preferi un aspect mai elegant.

Sfaturi utile:

✽ Inainte de a incepe sa bati albusurile, asigura-te ca atat bolul, cat si accesoriile mixerului sunt perfect curate, fara urme de grasime sau resturi de la alte prajituri. In caz contrar, nu e garantat ca vei obtine cele mai bune rezultate.

✽ Este foarte important sa nu ungi tava de tort, ci sa te asiguri ca cea pe care o folosesti este antiaderenta, iar prajitura ingerilor se va desprinde relativ usor dupa racire.

Tort Medovik

Tort de ciocolata glazurat

Tort intors cu banane si caramel