E si pacat ca, in miezul toamnei, sa nu profiti la maxim de principalul fruct al sezonului: dovleacul. Uite cum il poti transforma rapid in piure de dovleac, un semipreparat foarte versatil, sanatos si perfect pentru a-l servi bebelusilor, sau numai bun de folosit ca umplutura in placinte sau prajituri cu dovleac.

Ingrediente

1 dovleac placintar (cca 1-1.5 kg) un praf sare
Mod de preparare:
  1. Taie dovleacul pe jumatate si curata-l bine de seminte.
  2. Asaza ambele jumatati cu partea rotunjita in sus, pe o tava tapetata cu foaie de copt si da-le la cuptor pentru cca 60-70 min la cuptorul incins la 200 grade.
  3. Lasa dovleacul sa se raceasca putin si proceseaza-l fie in robotul de bucatarie, fie folosind ustensila pentru piure, adaugand un praf de sare. Scurge-l de apa folosind tifon sau o carpa curata, mai ales daca planuiesti sa il folosesti pentru a umple o placinta. In caz contrar, va fi excesiv de apos.
  4. Odata ce ai obtinut piureul de dovleac, il poti folosi pentru a prepara o garnitura sanatoasa, si servi in locul piureului de cartofi, potrivindu-l de sare, adaugandu-i putin unt topit si lapte.
  5. Mai poti folosi piureul de dovleac la prepararea placintelor si a prajiturilor cu dovleac, folosindu-l exact asa cum ai face-o in mod obisnuit, adaugand zahar si scortisoara, precum si restul ingredientelor necesare.
  6. Daca ai pregatit prea mult piure de dovleac, il poti congela fara probleme, caci rezista pana la 6 luni in aceasta stare. Oricand ai nevoie, il poti decongela si e gata de gatit.