Poate credeai ca ai incercat toate retetele de chec, insa sigur nu ai incercat reteta de chec pufos cu dovleac. Foarte potrivita toamna, cand dovlecii se gasesc cu usurinta, checul cu dovleac poate face senzatie la petrecerea de Halloween.

Ingrediente

200 g dovleac 150 g smantana 125 g zahar pudra 3 oua 150 g faina 1/2 plic praf de copt unt si faina pentru tava un praf sare
Mod de preparare:
  1. Se fierbe dovleacul timp de 20 de minute si apoi se mixeaza si se lasa sa se raceasca.
  2. Se adauga smantana si se amesteca alternand cu zaharul.
  3. Se pun ouale, unul dupa altul, si la urma piureul de dovleac. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea si se mixeaza bine.
  4. Se toarna aluatul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se lasa 10 minute la foc mare si apoi 40 de minute la foc mediu. Se lasa sa se racoreasca in tava si apoi se scoate.

Sfaturi utile:

✽ Ouale pentru chec se scot din frigider cu jumatate de ora inainte de folosire.

✽ In dovleacul fiert se poate pune inainte de mixare si un pic de scortisoara pentru aroma si pentru gust mai intens.