N-or fi ele Carbonara, dar sunt o bunatate de preparat aromat, cremos si usor de digerat: Paste cu dovlecei si usturoi.

Ingrediente

400 g paste 250 g dovlecei o ceapa 3 linguri ulei de masline 250 ml smantana pentru frisca 2 catei usturoi 4-5 linguri parmezan sare piper
Mod de preparare:

1. Pune apa pentru paste la fiert cu un praf generos de sare, apoi lasa pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj (de regula, 8 minute).
2. In rastimp, toaca ceapa fin, iar dovleceii feliute de 1/2 cm grosime maxim. Frige legumele bine in 3 linguri de ulei de masline, impreuna cu usturoiul taiat feliute.
3. Cand dovleceii s-au inmuiat si au inceput sa se rumeneasca bine, adauga smantana pentru frisca si las-o sa scada cateva minute.
4. Adu pastele peste legume, incorporeaza-le cat mai bine si adauga parmezan ras. Serveste pastele cu dovlecei si usturoi presarate cu piper si, dupa gust, cu inca putin parmezan.