Nu e reteta originala de Carbonara, dar in mod cert e un deliciu! Pastele Carbonara cu smantana si bacon se prepara rapid si sunt chiar mai usoare pentru organism. Sosul de smantana se prepara in timpul in care tu fierbi pastele, astfel ca n-ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute cu totul sa obtii o cina delicioasa!

Ingrediente

400 g spaghete 250 g bacon 100 g ciuperci Champignion 2-3 catei usturoi o ceapa medie 2 oua 300 ml smantana pentru gatit sare piper 1 lingura patrunjel tocat 4 linguri parmezan ras
Mod de preparare:

1. Pune pastele la fiert, conform indicatiilor de pe ambalaj (cca 8 minute, in apa clocotita, cu un praf de sare).
2. In rastimp, frige baconul in tigaie pana cand se rumeneste bine, iar alaturi pune ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit si ciupercile taiate felii.
3. Cand ciupercile si-au schimbat culoarea, adauga smantana pentru gatit si ouale bine batute, imediat dupa.
4. Adauga parmezanul ras, patrunjelul si potriveste sosul pentru pastele carbonara de sare si piper.
5. Strecoara pastele si adu-le peste sos, apoi intoarce-le in sos pana cand sunt omogenizate.
6. Serveste pastele carbonara cu smantana presarate cu putin parmezan si cu piper macinat.

S-ar putea sa-ti placa si: