Dacă ai musafiri cel mai bun desert este cheesecake-ul. Fresh și delicios este foarte ușor de făcut și foarte versatil, pentru că poți să te joci ușor cu aromele, dar și cu decorarea lui.

Ingrediente blat cheesecake cu mascarpone și fructe

250 de grame de biscuiti digestivi 70 g unt topit 3 linguri zahăr 1 praf de sare

Ingrediente cremă cheesecake cu mascarpone și fructe

450g brânză dulce fină 450 g mascarpone ½ cană de zahăr 1 linguriță esență vanilie (sau extract de băț de vanilie) 4 ouă coajă de lămâie rasă

Ingrediente decorare cheesecake cu mascarpone și fructe

250g gem de fructe de pădure 150g căpșuni, coacăze, mure, zmeură, afine (la alegere din fructele preferate)
Mod de preparare:
  1. Pregățiti toate ingredientele cântărite în prealabil și le lăsați la temperatura camerei pentru ~20 minute. Se aprinde cuptorul pentru preîncalzire la 180 grade C cu grilajul poziționat la mijloc. Se pregăteste o tavă tapetată cu hârtie de copt.

  2. În robotul de bucătarie cu lame,  amestecați biscuiții, zahărul si sarea până obtineți o compoziție granulată compactă sau puteți la fel de bine să pisați biscuiții. Apoi, într-un bol se amestecă această compoziție cu untul topit până se omogenizează bine. Aceasta este crusta pentru cheesecake.

  3. Într-un alt castron sau, de preferat în blender pentru o textură mai fină, se pune brânza și mascarpone și se omogenizeaza timp de ~5 minute. Se adaugă pe rând vanilia, zahărul, coaja de lamaie și ouăle bătute ușor. Crema de brânza trebuie să devină compactă și lucioasă.

  4. In forma pregătită,  se pune compoziția de blat și se presează bine pentru uniformizare pe fundul formei. O coacem 10 minute în cuptorul incins la 180 grade. Se adaugă apoi crema de brânza.

  5. Așezăm forma de copt cu totul într-o cratită mai mare în care turnăm apă, astfel încât să ajungă până la mijlocul formei de copt.  Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru coacere ~50 minute la 180 grade C.  Apoi scoateți forma și lăsați pentru ~1 oră să se răcească (dacă aveți timp, puteți să o lăsați după răcire și 2 ore la frigider).

  6. Pentru decorarea prăjiturii adăugați deasupra gemul și asezați peste fructele alese.

 

Foto: Pixabay