Negresa in sine e deja o prajitura usoara, insa cu reteta asta, e la cuptor in 10 minute, fara sa folosesti mixerul! Daca ai rabdare si astepti sa se si raceasca complet, prajitura va forma crusta specifica, delicioasa si crocanta!

Ingrediente

4 oua 100 g ciocolata cu lapte 120 g faina 50-80 g zahar (dupa gust) esenta vanilie 1 lingurita praf de copt 2 linguri de unt 3 linguri cacao
Mod de preparare:
  1. Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce capata volum.
  2. Topeste ciocolata cu cele 2 linguri de unt la microunde, amestecand la fiecare 30 de secunde, pentru a asigura o topire uniforma.
  3. Adauga ciocolata topita peste ouale batute si amesteca, apoi incorporeaza cacaua, praful de copt si faina folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.
  4. Aluatul trebuie sa aiba consistenta similara cu cea de pandispan, dar putin mai lichida, prin urmare adauga faina treptat, pana obtii exact consistenta descrisa.
  5. Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptorul preincalzit la 180 grade sau la foc mediu pentru 20-25 de minute, pana ce marginile incep sa se desprinda, iar negresa trece testul scobitorii.
  6. Serveste prajitura dupa ce se raceste.

Sfaturi utile:

✽ Tine cont ca si ciocolata e dulce, deci nu exagera cu zaharul.

✽ Daca iti place o prajitura mai crocanta, adauga o mana de nuci tocate cu cutitul in aluat, inainte de a da negresa la cuptor.

Spuma de lapte cu ciocolata

Negresa fara coacere

Prajitura cu cola