E poate cea mai cremoasa si cu cel mai bogat gust de lapte dintre toate prajiturile. In plus, o faci foarte usor si nici nu trebuie sa ai mare experienta in bucatarie pentru ca desertul sa iasa perfect.

Ingrediente pentru blat
3 oua 125 g zahar 125 g faina 125 ml smantana pentru gatit 40 g cacao 1/2 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema
200 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar pudra 400 g mascarpone 2 linguri miere
Mod de preparare:

 

  1. Amesteca ingredientele uscate intre ele (faina, praf de copt, cacao). Separat, bate ouale cu zaharul si smantana pentru gatit.
  2. Combina cele 2 compozitii si toarna amestecul obtinut intr-o tava cat mai intinsa, tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt.
  3. Intinde blatul cat mai egal, incat sa obtii un strat subtire de compozitie pe intreaga suprafata a tavii, apoi coace blatul pentru ~20 de minute la 180 grade, sau pana cand trece testul scobitorii.
  4. Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana cand se tine de tel. Separat, bate mascarpone cu mierea si apoi incorporeaza frisca in cea de-a doua crema.
  5. Taie blatul pe latime in 3 bucati egale. Asaza alternativ cele 3 blaturi mai mici cu 2 straturi de crema intre ele. Deasupra asaza un al treilea strat de crema, la fel de gros.
  6. Poti orna prajitura cu ciocolata neagra rasa, sau o poti servi ca atare, dupa ce o racesti in prealabil.

Sfat util:

✽ Vrei sa “scapi” chiar mai rapid si sa obtii un rezultat la fel de bun, fara cuptor? In locul blatului de cacao, foloseste biscuiti cu o concentratie cat mai mare de cacao, pe care ii inmoi in lapte 1-2 secunde.

S-ar putea sa-ti placa si:

Placinta greceasca cu lapte

Lapte prajit

Prajitura “Felie de lapte”