Prepara o budinca super-cremoasa, aromata si crocanta in acelasi timp! Laptele prajit e un preparat din bucataria spaniola pe care il faci usor si il poti savura cald.

Ingrediente

3 galbenusuri de ou lapte 600ml 400 ml smântană pentru frisca 100 g zahar 70 g faina 70 g amidon Coaja unei portocale/lamai 1 baton de scorțișoară 3-4 linguri de unt (pentru prajit)

Ingrediente pentru crusta

2 oua pesmet zahăr și scorțișoară.
Mod de preparare:
  1. Intr-o cratita pune la foc mic smantana pentru frisca, zaharul, coaja portocalei (nu rasa, ci bucati mari) si batonul de scortisoara. Bate galbenusurile si adauga treptat si alternativ cate putin lapte, faina si amidon, pana cand incorporezi tot laptele, amidonul si faina.
  2. Scoate coaja de portocale si batonul de scortisoara din cratita de pe foc, lasa smantana sa dea in clocot si adauga treptat amestecul de lapte si galbenusuri. Da focul mai mare si continua sa amesteci pana cand crema se ingroasa.
  3. Pune budinca obtinuta intr-o tava nu foarte mare, in genul celor termorezistente, si da crema la rece pentru 6 ore. Taie prajitura in patrate egale, amesteca zaharul si scortisoara, pentru a le avea pregatite si bate ouale.
  4. Trece fiecare patrat de budinca prin ouale batute, apoi prin pesmet si pune-le la prajit in unt topit. Scoate patratele de lapte prajit din tigaie cand se rumenesc si da-le prin zaharul amestecat cu scortisoara.

Lapte de pasare

Orez cu lapte si capsuni

Spuma de lapte si cafea