O faci in cateva minute, o bagi la frigider si e gata! In cativa pasi simpli obtii o negresa sanatoasa, fara oua, faina, lapte sau cuptor.

Ingrediente

200 g nuci 500 g stafide 3 linguri cacao 50 g biscuiti simpli esenta vanilie 2 linguri unt de cocos

Ingrediente pentru glazura

2 linguri cacao 2 linguri miere 3 linguri unt de cocos
Mod de preparare:
  1. Lasa stafidele la inmuiat pentru o ora in apa, cat sa le acopere. Cand s-au hidratat, pune nucile, stafidele, cacaua, biscuitii, vanilia si untul de cocos topit intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le pana obtii o pasta omogena, usor uscata, dar lipicioasa. Daca mai e necesar, adauga 1-2 linguri de apa.
  2. Intinde amestecul intr-o tava mica (poate fi si de cozonac), tapetata cu hartie de copt si niveleaza bine.
  3. Combina cele 3 ingrediente pentru glazura. Daca nu iese suficient de lichida, amestec-o putin la bain marie, cat sa se inmoaie. Toarna glazura peste prajitura, niveleaza si da tava la rece pentru minim 2 ore inainte de servire.

Negresa cu crema

Negresa cu ciocolata si pere

Negresa din 3 ingrediente – fara faina