O prajitura mai putin comuna, dar “inrudita” cu prajitura cu suc de portocale. Daca iti place bautura carbogazoasa pe baza de cola, sigur vei adora prajitura asta!

Ingrediente

4 galbenusuri 300 g zahar o lingura cacao 12+3 linguri suc pe baza de cola 200 g faina 4 albusuri un plic praf de copt

Ingrediente pentru crema

400 ml lapte un pachet budinca de vanilie 2 linguri zahar tos 200 g zahar pudra 50 g fulgi de nuca de cocos

Ingrediente pentru ornat

fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
  1. Se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, praful de copt, cacaua, 12 linguri suc pe baza de cola si faina.
  2. Cele patru albusuri se bat spuma cu 100 g zahar si se combina in compozitia de mai sus. Se unge tava bine, se da aluatul la cuptor si se coace. Dupa ce s-a copt, se taie in doua foi. Se insiropeaza cu 3 linguri de suc pe baza de cola.
  3. Pentru crema, se pune la fiert laptele cu praful de budinca de vanilie si zaharul tos. Se lasa apoi la rece si se amesteca bine cu zaharul pudra, nuca de cocos, apoi 3/4 din crema se pune intre cele doua foi.
  4. Se unge cu restul de crema prajitura deasupra si se presara fulgii de nuca de cocos.

Incearca si:

Prajitura cu capsuni fara coacere

Negresa cu crema

Prajitura cu biscuiti