Consumul de peste e sanatos si recomandat, asa ca e bine sa-l mananci in cat mai multe preparate. De aceasta data, iata cum il poti gati in niste briose delicioase, numai bune de servit ca aperitiv!

Ingrediente

200 g faina 100 g cascaval ras 200-250 g somon afumat 2 oua 1 pahar iaurt grecesc 4-6 linguri lapte 1/2 lingurita praf de copt un praf bicarbonat de sodiu 2 linguri unt sare marar patrunjel
Mod de preparare:
  1. Amesteca faina cu cascavalul ras, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
  2. Separat, bate ouale cu iaurtul grecesc si somonul taiat bucatele cat mai mici. Adauga untul topit, marar si patrunjel proaspete.
  3. Uneste cele doua compozitii si adauga treptat 4-6 linguri de lapte, pana cand aluatul este gros si curge greu din lingura, dar e lipicios. Toarna compozitia in forme de briose, distribuind-o in mod egal, apoi da briosele la cuptor pentru cca 20-25 min, la 180 grade, sau pana cand se rumenesc.

Sugestie de servire:

Injumatateste briosele ca pe niste chifle de burgeri si serveste-le cu 2-3 feliute de avocado la mijloc.

Briose cu branza

Briose cu porumb si carnati

Briose vegane cu morcovi si smochine