Te-ai gandit vreodata ca ai putea lua pranzul sub forma de briose, si sa fie chiar unul satios? Briosele astea sunt o idee buna atat ca aperitiv, cat si ca un pranz rapid.

Ingrediente

2 linguri ulei de masline 350 g carnati (proaspeti/afumati) 1 ardei gras 150 g porumb fiert 2 fire ceapa verde 50 g cascaval 150 g faina 100 g malai 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 oua 2 pahare iaurt grecesc 2 linguri unt piper
Mod de preparare:
  1. Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste carnatii (daca sunt afumati, taie-i felii subtiri, daca sunt proaspeti, desfa-le membrana si pune doar carnea in tigaie).
  2. Amesteca continuu pana cand carnatii sunt caliti si li se schimba culoarea, apoi adauga ardeiul taiat cubulete. Scurge grasimea rezultata
  3. Separat, amesteca faina cu malaiul, bicarbonatul de sodiu si piperul. Bate ouale cu iaurtul grecesc, apoi incorporeaza ingredientele uscate in amestecul de oua. Dupa ce ai omogenizat, adauga ceapa verde tocata, cascavalul, porumbul, carnea gatita mai devreme si untul topit.
  4. Pune compozitia intr-o tava in care, fie ai asezat hartii pentru briose, fie ai uns-o cu ulei. Da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute, sau pana cand trec testul scobitorii.

Briose cu branza

Omleta la cuptor

Briose cu peste