De foarte multe ori visăm cu ochii larg deschiși la seri magice alături de familie sau persoana iubită, spunând povești care prind viață pe fundalul sonor al lemnelor care trosnesc dogoritor la gura unui șemineu fermecător. Vremurile când ideea unui șemineu în sufrageria ta, părea doar un vis luxos, prea scump ca să ți-l poți permite, au apus demult. Profesioniștii în materie de soluții alternative de încălzire și decor de la PEFOC, ne transmit că a sosit vremea ca visele tale să devină realitate! 

Datorită versatilității sale, un semineu electric living poate fi montat în orice spațiu locuibil. Fie că este vorba despre o cameră de apartament la bloc, sau un living generos într-o casă de vacanță, acest dispozitiv accesibil ca preț, îți va permite să te bucuri pe deplin de momentele spectaculoase și confortul termic pe care le regăsești doar în cele mai luxoase locuințe sau hoteluri de 5 stele.

Dacă te sperie responsabilitatea, îngrijirea atentă și curățatul zilnic sau pur și simplu îți dorești o soluție simplă și convenabilă care să se potrivească proiectului tău, o alternativă pentru șemineele pe lemne, o constitue mult mai ieftina variantă de șemineu electric sau șemineu fals – așa cum i se mai zice pe piața de specialitate. Tot ce ai nevoie este o priză în apropierea locului unde vrei să îl montezi. Nu necesită horn pentru eliminarea fumului sau pentru ventilație și nici prea mult spațiu, având în vedere dimensiunile reduse în comparație cu un șemineu clasic. 

În funcție de nevoile tale și argumentele pentru care te-ai hotărât să-ți achiziționezi un șemineu de acest fel, trebuie să iei în considerare că, pe lângă aspectul vizual, există și o latură funcțională. Chiar dacă nu poate fi vorba despre căldura oferită de o sobă clasică sau un termosemineu de exemplu, poți opta pentru un model cu aerotermă ce îți va oferi acel plus de căldură necesar în camera unde este instalat șemineul electric. 

Fiecare șemineu eletric de apartament este dotat cu un termostat cu ajutorul căruia vei putea seta temperatura dorită, dozându-se astfel consumul de energie pentru un randament ideal la costuri reduse. Iar dacă vrei și mai multă comoditate, poți opta pentru un model prevăzut cu telecomandă, astfel vei putea acționa șemineul din confortul propriei tale canapele.

Însă, cel mai important aspect atunci când alegi un șemineu electric este redarea cât mai fidelă a ambianței și focului pe care le oferă un șemineu pe lemne veritabil. Pentru a te bucura pe deplin de acest efect vizual, un șemineu electric 3D LED, îți va oferi o senzație autentică a lemnelor ce ard în interiorul focarului. Jocul de lumini și chiar sunetul generat de trosnetul lemnelor pe foc, trebuie să pară vivid și uniform, fără întreruperi defectuoase sau imagini în contratimp. 

Acum este momentul perfect pentru o astfel de achiziție pentru că meșterii sibieni au pregătit prețuri speciale la toată gama de șeminee electrice și decorative, un moment numai bun pentru a te răsfăța cu un cadou, nu doar pe tine, ci și întreaga familie sau persoana iubită din viața ta. De acum, singura ta “problemă” va fi să alegi dintr-o sumedenie de stiluri, mărimi și culori, modelul perfect care să se potrivească cu mobila, elementele decorative și cu povestea arhitecturală a locuinței tale. 

Iar dacă ai întrebări sau orice alte nelămuriri, echipa www.pefoc.ro îți stă la dispoziție prin specialiștii săi, cu sfaturi și consultanță gratuită, astfel încât să primești cele mai bune recomandări și idei pentru alegerea șemineului potrivit locuinței tale.