Gătești des paste, dar ai nevoie de rețete simple, pentru vară? Iată o sursă bună de inspirație! Poți obține feluri delicioase și sănătoase, cu doar câteva ingrediente bine alese – de la paste de bună calitate, la legume pe grătar sau sosuri delicioase. În câțiva pași ai obținut un prânz delicios sau o cină memorabilă, potrivite și pentru pofticioși și pentru cei mai pretențioși membrii ai familiei tale!

Paste cu Pesto

Pesto este poate cel mai cunoscut sos din bucătăria italiană, documentat pentru prima dată cu mii de ani în urmă. Atunci, plantele aromatice erau mărunțite în mojar, apoi se adăuga ulei de măsline și se obținea sosul care merge cu aproape orice. Astăzi, Pesto verde este recunoscut ca un sos specific regiunii Liguria, în timp ce pesto roșu se servește cel mai des în Sicilia. Tu nu trebuie să prepari de la zero acest sos cu arome incredibile, ci poți alege un brand italian de renume, ce a perfectat rețeta și a cuprins-o în mici borcănele delicioase. Fierbe pastele preferate, adaugă sosul Pesto și apoi rade parmezan direct în farfurie. În doar 15 minute ai obținut un fel de paste absolut delicios!

Spaghetti cu sos roșu 

În zilele calde de vară, când ai poftă de ceva bun, mergi pe varianta clasică. Spaghetti din grâu dur și sos de tomate din legume atent selecționate. Poți înnobila sosul cu legume la grătar, găsești o selecție bună de legume conservate, direct din Italia. Adaugă peste paste un mix de brânzeturi tari și savurează cu o limonadă sau un pahar de vin alb.

Bolognese reinventate

Amatori de paste cu carne? Avem o soluție rapidă și delicioasă! Alege paste de mici dimensiuni, care se vor “înveli” perfect în sos. Recomandăm penne fierte al dente, pe care le amesteci cu un sos ragu din carne de vită și porc. Rețeta tradițională cuprinde bucățele de carne, sos pe baza de roșii, condimente și ierburi mediteraneene. Poți ornamente cu roșii cherry deshidratate și parmezan.

Nu-ți rămâne decât să alegi magazinul cu produse Made in Italy de cea mai bună calitate și să planifici o masă în familie! Va deveni, cu siguranță, o tradiție!