De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice, fiind obținute prin diverse procedee sau din diverse ingrediente, precum și în diverse regiuni ale globului pământesc. Există în lume un număr impresionant de băuturi alcoolice, însă, vinul este de departe, băutura o alcoolică preferată de cea mai parte parte a oamenilor.

Există foarte multe preferințe cu privire la băuturile spirtoase de exemplu, însă, în ceea ce privește vinul, lucrurile sunt mult mai simple, iar diferența de gusturi se rezumă în general la tipurile de soiuri de struguri și la alte câteva aspect relativ minore.

Oamenii beau vin de mii de ani, iar beneficiile acestei acțiuni au fost bine documentate de-a lungul timpului.

Cercetările realizate de-a lungul anilor, continuă să sugereze faptul că, a consuma vin cu măsură – aproximativ un pahar pe zi – oferă mai multe beneficii pentru sănătate.

Iată care sunt câteva dintre cele mai importante beneficii pentru care trebuie să bei un pahar de vin periodic, băutură pe care o poți cumpăra după propriile gusturi, la numai un simplu click distanță, accesând https://www.totalwine.ro/.

  • Bogat în antioxidanți

Există multe alimente și băuturi bogate în antioxidanți, iar vinul se numără printre acestea. Antioxidanții sunt compuși care previn deteriorarea celulară cauzată de inflamație și stres oxidativ. Stresul oxidativ este o afecțiune cauzată de un dezechilibru între antioxidanți și molecule instabile numite radicali liberi, fapt care poate duce la deteriorarea celulelor.

Vinul este făcut din struguri, iar strugurii au un nivel ridicat de polifenoli. Polifenolii sunt antioxidanți despre care s-a dovedit faptul că pot reduce stresul oxidativ și inflamația.

Este de menționat și faptul că, deoarece strugurii de vin roșu au un conținut mai ridicat de antioxidanți decât soiurile de struguri albi, consumul de vin roșu poate crește nivelul de antioxidanți din sânge într-o măsură mai mare decât consumul de alb. Putem deduce foarte simplu faptul că, vinul roșu este mult mai benefic din acest punct de vedere.

O cantitate ridicată de antioxidanți, este adesea asociată cu un risc scăzut de boală. De exemplu, consumul de vin roșu a fost asociat cu un risc redus de boală, Alzheimer și Parkinson, care sunt asociate cu stresul oxidativ.

  • Poate ajuta la combaterea inflamației

Vinul conține compuși care au proprietăți antiinflamatorii. Inflamația cronică este dăunătoare și poate crește riscul apariției unor afecțiuni precum bolile de inimă, tulburări autoimune și anumite tipuri de cancer. Prin urmare, este mai bine să previ acest tip de inflamație cât mai mult posibil. Nu uita faptul că, atât o alimentație corectă cât și exercițiile fizice trebuie să fie existente pentru o viață mai sănătoasă, deoarece inflamarea cronică poate fi redusă prin dietă iar reducerea stresului, prin exerciții fizice.

Multe alimente au puterea de a reduce inflamația, iar vinul este considerat a fi unul dintre ele.

Studiile sugerează că, un compus numit resveratrol, compus care este prezent din belșug în vin are proprietăți antiinflamatorii și poate aduce beneficii importante pentru sănătate. De-a lungul timpului s-au realizat numeroase studii care au dovedit cât de important este acest compus pentru sănătate, atât pentru femei cât și pentru bărbați.

  • Poate aduce beneficii asupra sănătatii inimii

Studiile arată că persoanele care consumă cantități moderate de vin au rate reduse cu privire la bolile de inimă. Cercetătorii consideră că există o concentrație ridicată de antioxidanți polifenoli în vinul roșu, antioxidanți care te pot ajuta să reduci riscul de hipertensiune arterială, colesterol ridicat și boli metabolice.

Unele cercetări sugerează că, dacă vinul roșu este consumat moderat, se poate reduce tensiunea arterială la persoanele cu tensiune arterială crescută, ceea ce poate reduce riscul apariției bolilor de inimă.

Faptul că aportul moderat de vin aduce beneficii sănătății organismului în general, nu înseamnă că trebuie să începi să consumi în fiecare zi. Este important să iți cunoști foarte bine starea de sănătate, deoarece pot exista afecțiuni care sunt în contradictoriu cu consumul de alcool, ceea ce se poate traduce prin înrăutățirea stării de sănătate.

Înainte de toate, este recomandat să consulți medicul și să ceri sfatul, astfel încât să te poți bucura de o viață lunga și liniștită, fără probleme de sănătate.

Consumul de vin realizat cu măsură poate avea și alte beneficia precum:

  • Poate aduce beneficia cu privire la sănătatea mintală. Un pahar de vin băut ocazional, poate reduce riscul de depresie. Cu toate acestea, consumul excesiv de alcool poate avea efectul opus, fapt care poate să fie periculos.
  • Ajută în a avea o viață mai lungă. Studiile au descoperit că consumul în cantități moderate de vin că parte a unei diete sănătoase poate crește longevitatea datorită conținutului ridicat de antioxidanți ai vinului.
  • Poate crește numărul bacteriilor intestinale sănătoase. Studii recente au sugerat chiar că vinul roșu poate promova creșterea bacteriilor intestinale benefice pentru organism.

Totalwine.ro pune la dispoziția tuturor pasionaților de băuturi alcoolice, în special de vinuri, o gamă extrem de variată cu privire la această licoare a vieții. De la vin roșu sau alb și până la vin sec, demi sec, dulce sau demi dulce, la numai un simplu click distanță, ai posibilitatea de a găsi și achiziționa băutura preferată, la cele mai avantajoase prețuri, indiferent de gusturile pe care le ai.

Acestea fiind spuse, dacă și tu te numeri printre pasionații de vinuri și iți dorești o viață sănătoasă, nu uita faptul că, vinul este extrem de sănătos dacă este consumat în cantități moderate. Ca în orice altă situație, fie că este vorba despre obiceiuri de zi cu zi, ori consumul diverselor alimente și așa mai departe, excesul întotdeauna va dăuna sănătății fizice sau mentale.

Descoperă vinul preferat împreună cu beneficiile sale, alături de echipa Totalwine.ro.