Copilaria – perioada a cunoasterii de sine si a celor din jur – este cea care ce sta sub protectia parintilor. Pe cat de minunata si palpitanta i se poate parea copilului aceasta perioada, pe atat poate fi si de pericuoasa. Jucariile sunt cele ce contureaza, in mare parte, tabloul unei copilarii reusite.

In pachetul de jucarii intra lucruri diverse  scopul lor comun fiind de a anima fiecare moment din viata copilului. Alegerea lor nu este intotdeauna usoara – parintii sunt nevoiti sa alerge dupa calitate, pe cand cel mic isi  indreapta atentia doar asupra aspectului.

In cele ce urmeaza se vor prezenta cateva tipuri de jucarii ce se potrivesc de la cea mai mica varsta si chiar pana la adolescenta. 

Jucariile de plus

Mult indragite si de cei mari, jucariile de plus prind viata atunci cand intra in posesia copiillor. O adevarata poveste de prietenie ce creeaza intre cei doi. 

Jucaria de plus, fie ea cea care intruchipeaza un animalut sau un personaj mult indragit, va fi cea care va fi mereu in preajma celui mic. S-a demonstrat deja ca jucariile de plus pot ajuta copii sa infrunte frica de intuneric. In aceeasi ordine de idei, ele sunt si confidentul celor mici. Parintii stiu deja ca aceste jucarii nu prezinta niciun pericol pentru copiii de orice varsta, ci doar un colaborator in explorarea tuturor lucrurilor din jur.

Puzzle

Sa revenim la jucariile copilariei gasite pe Nichiduta si anume puzzle-urile. Interactive si totodata educative, acestea stimuleaza creativitatea copiilor, indiferent de varsta.

Jocurile tip puzzle sunt recomandate atat pentru micuti, cu varsta frageda – cele ce sunt compuse din piese voluminoase, cat si pentru cei mai mari – cu o dificultate putin mai ridicata pentru a le stimula creativitate si spiritul practic.

De ce puzzle-urile atrag copiii? In primul rand, ei adora sa admire cum o poveste, un tablou se contureaza in mainile lor, la propriu. Copii se vor simti adevarati eroi atunci cand vor pune ultima piesa din puzzle.

Cuburile

Acestea dateaza de multi ani in copilaria tuturor copiilor. Nu exista micut ce nu si-a etalat talentul si creativitatea prin intermediul cuburilor.

Ele nu doar ca sunt cele ce ii redau acestuia controlul absolut asupra creatiei sale, ci nu prezinta niciun fel de pericol indiferent de vasta. Cei mici vor construi adevarate fortarete, castele si chiar orase prin intermediul cuburilor, iar povestea nu poate sa se contureze decat de pe urma constructiilor.

Cuburile sunt cele ce invita si parintii la joaca. Clasicul desenat sau pictat impreuna cu cel mic poate fi inlocuit usor prin intermediul acestor piese – creativitatea parintilor se va impleti cu cea a copilului pentru constructii finale extraordinare. 

Ce alte jucarii ii atrag pe copii?

Avand in vedere ca cei mici se plictisesc usor de o jucarie, parintii trebuie sa aiba mereu o idee noua de divertisment. Tot mai apreciate de copii au devenit si corturile de joaca, jucariile interactive si chiar cele muzicale.

Pentru parintii ce aleg calitatea jucariilor inainte de toate, Nichiduta.ro vine ca o recomandare.