Este in primul rand actrita, dar si o iubitoare a artei culinare, pentru care a fost premiata international. Iar pentru ca Sarbatorile de iarna  sunt cu totul speciale, am intrebat-o pe Laura cum va petrece si ce pregatiri face pentru Craciun si Revelion.

Este tot mai vizibila, inclusiv premiata, pasiunea ta pentru gastronomie. Vei continua sa iti dezvolti aceasta latura?

Imi place sa gatesc, ma relaxez in bucatarie si, inainte de toate, aceasta pasiune imi aduce cele mai placute intalniri cu cei dragi. Insa actoria ramane in acest moment in plan principal si va invit cu tot dragul la comedia “Vine Barza!” Lucrez si la o noua carte de bucate, pe care sper sa o lansez anul viitor.

Ai castigat Gourmand World Cookbook Awards (categoria Best TV Chef Book Europe), pentru cartea “Ramai la masa?” Apoi ai prezentat volumul la Frankfurt, la cel mai mare targ de carte din lume. Ce ai invatat dupa aceste experiente?

Am invatat ca este foarte important sa faci ce simti si sa crezi in pasiunea ta. Volumul “Ramai la masa?” este o dovada ca visurile se implinesc, ca poti sa incerci pentru ca niciodata nu se stie unde ajungi. Premiile aceastea nu au facut parte din planurile mele, dar m-am bucurat enorm ca pasiunea mea a fost recompensata. Cel mai mare premiu este atunci cand oamenii cumpara cartea si testeaza retetele propuse de mine. “Ramai la masa?” este o experienta personala, am gatit pentru prietenii mei acasa, am facut pozele pe terasa casei si astfel a luat nastere  jurnalul meu culinar. Gasesti acolo un mix interesant de retete sanatoase, de post, dar si unele care sunt pe baza de carne. Cred in echilibru in tot ceea ce ma inconjoara.

Cat de mult asociezi luna decembrie cu traditiile si bunatatile romanesti?

Craciunul este cea mai draga sarbatoare a sufletului meu, pentru ca are legatura cu familia mea. La inceputul lunii decembrie voi merge impreuna cu ai mei la Ierusalim si astfel vom intra mai repede in atmosfera sarbatorilor de iarna. Pe masa de Craciun cu siguranta nu vor lipsi preparatele traditionale romanesti, atat branza si slanina cu ceapa, cat si sarmale.

Iti place sa le pregatesti?

De sarbatori sunt rasfatata familiei si de cele mai multe ori sunt asteptata cu masa pregatita, nu prea gatesc. Eu ajut la ornat.

Care consideri ca sunt specialitatile tale? Sotului tau ce ii place?

Pot sa gatesc orice, dar imi plac foarte mult pastele. Fac si niste fripturi la cuptor interesante, dar si salate sofisticate care sunt laudate. Iar Cosmin, sotul meu, gateste dulciuri delicioase.

Atunci cand gatesti te inspiri si din cartile de bucate?

Nu am avut o pasiune in acest sens, dar am cateva carti de bucate cumparate din calatoriile mele. Din pacate 90% dintre ingrediente nu sunt de gasit in Romania asa ca si acum ma uit la poze.

Faci parte din distributia piesei de teatru “Vine barza”. Dupa filmul “Cel Ales”, piesa “Nunta perfecta” si nunta ta, in realitate, vine barza?

Nu, inca nu vine barza!

Cum vei petrece Craciunul in acest an?

In familie, la Iasi si la Targu Mures, ca de fiecare data, si de abia astept!

Care etapa a pregatirii mesei de sarbatoare iti place cel mai mult?

Ador momentele in care impodobesc bradul, ascult colindele pe fundal, mananc portocale si ajut la ornat antreurile.

De Revelion cum veti sarbatori?

Nu stim inca. Anul acesta cred ca vom ramane mai aproape de casa. Vrem sa avem parte de zapada, nu de caldura.

Ce te face fericita in aceasta perioada?

Faptul ca parintii mei sunt sanatosi, ca Dumnezeu ii tine si pe bunici destul de bine, dar si faptul ca il am pe Cosmin, alaturi de care pot sa “zbor”.

Ce le-ai dori cititorilor?

Cititorilor dragi, va doresc sa gasiti intotdeauna un motiv bun ca sa zambiti!

O ultima intrebare: ce alte surprise artistice pregatesti?

Lucrez la un serial de cooking online, pe care am vrut sa-l lansez in luna noiembrie, dar perioada nu mi s-a parut potrivita asa ca voi mai astepta putin. Sunt implicata in doua proiecte de teatru, blogul imi ocupa destul de mult timp, dar iau parte si la campanii umanitare, filmari si multe altele.

Secretele vedetei

✽ Muzica si aer

“Ascult muzica si stau cu ferestrele deschise tot timpul. In casa mea nu miroase niciodata a mancare.”

Oale putine

“Imi place sa imi intind pe fata cojile de la legume si nu am foarte multe oale.”

Apa cu ghimbir si cuisoare

“Beau multa apa cu aroma de cuisoare sau ghimbir. Ma ajuta la degustat.”