1. Se pregătesc legumele pentru pus la fiert. Se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert cu puţină sare.

2. După ce s-au fiert legumele, se scurg de apă şi se zdrobesc cu blenderul până se formează un piure. După ce s-au pasat, se pune untul şi puţină sare. Ca sufleul să fie mai apetisant se pot pasa separat legumele şi se pot aşeza pe straturi. Tapetaţi o tavă de teflon cu unt şi făină sau pesmet şi aşezaţi primul strat de piure. Peste stratul de piure, puneţi un strat de brânză dulce amestecată cu ouăle bătute spumă şi smântâna şi continuaţi aşa până se termină cele două compoziţii.

3. Pe deasupra se presară caşcavalul ras şi se bagă în cuptorul încins bine aproximativ 50 de minute. Se serveşte cald, cu smântănă şi mărar verde tocat mărunt. Poate să ţină loc şi de garnitură alături de o friptură de pui sau o ruladă de curcan.