Sufle de dovlecei
1. Dovleceii se taie în felii subţiri şi se lasă la scurs.
2. Într-o tigaie, se pun câţiva stropi de ulei şi se prăjesc uşor feliile de dovlecei, una câte una, după care se pun la scurs.
3. Separat, într-un castron, se amestecă brânza mărunţită bine cu smântâna şi gălbenuşurile din cele două ouă. În funcţie de preferinţele mesenilor, se pot adăuga verdeţuri.
4. Într-un vas termorezistent, se aşază la fund un strat de felii de dovlecel, prăjite un pic. Se pun apoi, alternativ, felii de dovlecel şi straturi de brânză. La final, se aşază un strat de dovlecel şi se presează un pic. Se dă la cuptor 20 de minute, apoi se scoate vasul. Deasupra, se aşază albuşurile bătute spumă şi se mai dă la cuptor până este gata.
5. Se răceşte bine şi abia apoi se taie în felii pentru servire. Se serveşte rece.