Puiul în lapte à la Jamie Oliver este cea mai gustoasă friptură de pui și se face foarte ușor. Iată rețeta faimosului Chef:

1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade.

2. Puiul se condimentează bine și se prăjește ușor în ulei de măsline, întorcându-l pe toate părțile până când ia o culoare aurie.  În mod ideal, se folosește un recipient doar un pic mai mare decât puiul.

3.  După ce s-a prăjit, puiul se scoate pe o farfurie. Se aruncă uleiul din recipient, dar acesta nu trebuie spălat.

4. Se pune puiul înapoi în oală și se adaugă restul de ingrediente. Se pune la cuptor timp de o oră și jumătate. Din când în când, se stropește puiul cu sosul din oală. Coaja de lămâie, ar trebui să ”taie” laptele, transformându-l într-un sos delicios.

5. Pentru servit, se taie puiul pe farfurii și se stropește cu sos din belșug. Se poate servi cu piure de cartofi, salate, legume la tigaie, etc.