Pui cu legume la cuptor
1. Puiul se curăţă, se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se taie bucăţi şi se condimentează cu sare şi scorţişoară pisată. Se pune într-un caston şi se lasă la rece, la macerat 30 minute.
2. Între timp, se pregătesc legumele. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie rondele, iar cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii. Se pun într-o tavă unsă cu unt, apoi se mai pun bucăţile de carne, se presară sare, piper şi restul de unt tăiat cubuleţe.
3. Se stropeşte cu vin şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit 40-45 minute. Se scoate tava din cuptor, se stropeşte cu suc de roşii şi se mai pune la gratinat 15-20 minute.
4. Se serveşte imediat cu ketchup şi salate de sezon.