1. Se desface aluatul şi se lasă deoparte la decongelat. Spanacul se spală, se opăreşte în puţină apă cu un praf de sare şi se lasă la scurs. Se taie apoi mărunt şi se căleşte în unt, până dispare tot sosul din tigaie. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească.

2. Se întinde aluatul şi se aşază într-o tavă rotundă sau dreptunghiulară unsă cu puţin unt, astfel încât să se poată plia şi să se acopere cu aluat şi umplutura. Pentru umplutură, se amestecă spanacul rece cu telemeaua tăiată felii, brânza proaspătă şi ouăle bătute cu sare şi piper.

3. Se toarnă această compoziţie peste aluatul din tavă şi se acoperă cu restul de aluat. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc, iar la mijloc se face un orificiu mai mare, pentru a se putea elimina vaporii de apă din plăcintă. Se unge cu ou şi se coace la foc iute 45-50 de minute, având grijă ca după jumătate de oră focul să se reducă la potrivit. Se lasă să se răcească şi numai după aceea se taie felii şi se serveşte.