1. Se amestecă făina cu untul tăiat cubuleţe, ouăle bătute cu sare, laptele şi 2 linguri apă rece. Se frământă rapid, apoi se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 2 ore.

2. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare. Se adaugă o ceapă tăiată în sferturi şi piperul boabe, se acoperă şi se lasă să fiarbă aproximativ o oră. Separat, se fierbe şi ficatul.

3. Carnea fiartă se curăţă de oase şi se dă prin maşina de tocat. Se pune întrun castron şi se amestecă cu ficatul şi şunculiţa tăiate cubuleţe, franzela înmuiată în supa de la carnea fiartă, ceapa verde şi usturoiul fin tocate şi oul bătut cu sare, piper măcinat şi verdeaţa uscată.

4. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 4-5 mm, din care se taie două forme rotunde, două fâşii late de 3 cm, petale şi frunze pentru ornat. Se pune o foaie în tava unsă cu unt, apoi cele două fâşii din aluat pe lateral şi compoziţia de carne. Se acoperă cu cealaltă foaie din aluat şi se ornează după gust. Se unge cu gălbenuş şi se coace în cuptorul încins, la foc mare, 70-75 minute. După jumătate de oră focul se reduce la mediu.

5. Se taie numai după ce se răceşte.