Aceste paste gratinate cu roșii sunt gata într-o oră și ies foarte bine, chiar dacă nu te pricepi în bucătărie.

1. Pastele se fierb în apă cu un praf de sare şi puţin unt, respectând timpul indicat pe ambalaj. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

2. Ceapa, prazul şi usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Se sting cu puţin vin şi se înăbuşă câteva minute, apoi se adaugă sucul de roşii, roşiile tăiate cubuleţe şi restul de vin şi se fierb în continuare, amestecând din când în când. Când totul este bine fiert se adaugă smântâna, brânza topită şi 2 linguri de parmezan. Se amestecă bine şi se potriveşte la gust cu sare, piper, zahăr şi oregano.

3. Pastele fierte se amestecă cu acest sos şi se răstoarnă într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Deasupra se presară restul de parmezan şi se gratinează în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 de minute.