Căpşune în aspic

1. Se spală bine căpşunele, se scot codiţele. Se păstrează câteva căpşune întregi, restul se pasează în blender şi se amestecă cu zahărul vanilat şi cu cu cel pudră. 2. Se pune gelatina la înmuiat în apă caldă, într-un vas pe foc şi se amestecă bine până se dizolvă. Deasupra se toarnă piureul de căpşune […]

Cupă de smarald

1. Gelatina se pune să se înmoaie într-un ibric cu o cană de apă călduţă. După ce s-a înmuiat, se amestecă cu frunzele de mentă, zahărul, lichiorul de mentă şi se pune la fiert. După ce a fiert, cam 30 de minute, se lasă la răcit câteva minute. Se adaugă apoi sucul de mere verzi […]

Delicatesă pescărească

1. Se spală frunzele de varză, se lasă la uscat, apoi se sărează. Separat, se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoare. 2. Se amestecă morcovul ras cu crema de brânză şi cu verdeaţa tocată mărunt. 3. Se adaugă apoi maioneza şi somonul şi se amestecă în continuare până se obţine o pastă. Se condimentează […]

Spaghete milaneze

1. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. 2. Roşiile se taie felii. Ceapa se toacă solzişori. Ardeii se taie fâşii. 3. Într-o tigaie, se pune untul la topit, apoi se călesc în el ceapa şi ardeii. Se adaugă condimentul vegetal şi vinul, sare şi piper după gust. Se pun apoi roşiile şi pasta […]

Fusili în trei culori

1. Pastele se fierb potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Apoi, se strecoară şi se lasă la scurs. 2. Ţelina se fierbe separat, apoi se pasează, până se obţine un piure. Se adaugă 2 linguri de ulei de măsline, un praf de sare, zeama de lămâie şi se amestecă energic, până se obţine o pastă omogenă. […]

Pasta primavera

1. Pastele se fierb potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. 2. Broccoli şi conopida se curăţă şi se spală bine, apoi se rup bucheţele şi se opăresc, cam 3-4 minute, în apă sărată clocotită. Morcovii se curăţă, se spală şi se taie bastonaşe. Porumbul se scurge de apă. 3. Într-o tigaie, se pune untul la topit, […]

Sos mediteranean

1. Se amestecă bine toate ingredientele şi se dau la rece. 2. Se foloseşte ca sos la fripturi din miel sau pasăre ori ca marinată, în care se ţine carnea cu două ore înainte de a fi preparată.

Dulce-acrişor picant

1. Se curăţă usturoiul şi se pisează bine, cu un praf de sare. Se adaugă uleiul, puţin câte puţin, frecând continuu, ca la maioneză, apoi câţiva stropi de zeamă de lămâie şi menta uscată sfărâmată. Se toarnă apoi, pe rând, pasta de tomate, romul şi vinul. 2. În continuare, se adaugă pudra de ardei, un […]

Arome delicate

1. Într-un pahar, se pun 8 linguri de ulei de măsline. Se spală rămurelele de cimbru şi de rozmarin, se rup şi se pun peste ulei. Se acoperă şi se lasă 24 ore, ca să se amestece aromele. Cu acest ulei parfumat se freacă bine bucăţile de carne, cu câteva ore înainte de a fi […]

Şalău pe pat de legume

1. Se spală fileurile de peşte şi se zvântă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se presară sare şi piper şi se stropesc cu zeama de la o lămâie şi puţin ulei de măsline. 2. Legumele se spală şi se curăţă. Dovlecelul, rădăcina de pătrunjel, lămâia şi morcovii se taie rondele. Ceapa, ardeiul iute şi […]