Rulouri din crenvuşti cu mix de legume
1. Se iau crenvuşti şi se rulează fiecare în parte în câte o felie de bacon, formându-se rulouri care se prind cu o scobitoare, ca să nu desprindă. 2. Se spală cartofii şi ardeii capia, după care se taie în jumătăţi. Castravetele se spală şi se taie şi el rondele mai groase, ca să se […]
Muşchiuleţ cu mirodenii
1. Pentru sosul de friptură se pun într-un bol 100 ml apă, usturoiul pisat, 2 linguri de ulei de măsline, boia, sare, piper, cimbru sau rozmarin. 2. Se spală carnea şi se zvântă cu un prosop de bucătărie absorbant. Se unge carnea cu sosul preparat, apoi se pune pe grătarul încins în prealabil, 8-10 minute […]
Rulouri italiene
1. Într-un castron, se prepară compoziţia pentru clătite. Se bat ouăle, apoi se adaugă pe rând făina, laptele, apa minerală, sare şi piper după gust, amestecând continuu, cu grijă, ca să nu se formeze cocoloaşe. Se lasă să se odihnească 30 minute. Se prăjesc apoi clătitele şi se lasă la răcit. 2. Mărarul se spală […]
Combinaţii bavareze
1. Feliile de pâine se rumenesc, pentru a căpăta o nuanţă plăcută şi un gust deosebit. Cremvuştii se fierb şi se taie rondele. Cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert întregi. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se toacă fin. 2. Feliile de pâine se taie în jumătate, pe diagonală, aşa […]
Specialitate bulgărească
1. Feliile de pâine se prăjesc, atât cât să capete o nuanţă aurie. Se ung apoi cu puţin ulei de măsline, pe partea cu care vor fi aşezate spre interiorul sandvişului. 2. Ardeii iuţi se toacă fin şi se amestecă cu ardeii capia tocaţi şi ei. 3. Peste o felie de pâine, se aşază un […]
Cuibuşoare cu surprise
1. Se curăţă ceapa, se taie şi se căleşte câteva minute în puţin ulei de măsline, cât să se înmoaie. Se adaugă cubuleţe fine de limbă fiartă. 2. Pieptul de porc se taie şi el cubuleţe mici şi se adaugă peste limbă şi ceapă. 3. După ce s-au rumenit, se presară pesmetul şi se adaugă […]
Delicatesă turcească
1. Carnea de miel, usturoiul şi ceapa se dau prin maşina de tocat, se condimentează cu sare şi piper după gust şi se amestecă câteva minute să se lege. 2. Se taie roşiile, se scoate miezul, se umplu cu compoziţia de carne şi se acoperă cu capacele rămase din ele. Se aşază într-o tavă pentru […]
Turnuleţ tricolor
1. Se pasează brânza feta cu smântâna şi se amestecă cu sare după gust, susan, ceapă şi rozmarin tocat fin. Se dă la rece, acoperită cu folie alimentară. 2. Muşchiuleţul se condimentează cu sare şi piper şi se unge cu ulei de măsline. Într-o tigaie bine încinsă, se prăjeşte carnea câteva minute, pe fiecare parte, […]
Supă mexicană
1. Ceapa, ardeii, dovleceii, morcovii şi cartofii se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi 2 linguri de ulei de măsline. După ce au fiert, se scot într-o sită. Ceapa se aruncă, iar celelalte legume se pasează cu blenderul. 2. Piureul de legume se amestecă cu zeama în […]
Cremă franjurată
1. Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie fâşii şi se pun la fiert în apă cu sare şi cu un cubuleţ de unt. 2. Se curăţă şi celelalte zarzavaturi şi se pun să fiarbă împreună cu ciupercile. După ce au fiert, se scot în sită, iar zeama se lasă să fiarbă în continuare […]