“Sweet Strawberry”

1. Se spală şi se curăţă căpşunele de codiţe, apoi se taie în bucăţi. Se pun într-un tifon curat şi se storc deasupra unui vas. Se adaugă 50 g zahăr şi se pune totul la fiert, la flacără mică, până când dă în clocot. 2. Gălbenuşurile se pun într-un vas cu restul de zahăr şi […]

Tort “Cornul abundenţei”

1. Albuşurile se bat spumă cu mixerul, apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se omogenizează în continuare până se întăreşte. 2. Frişca bătută se toarnă peste compoziţia de albuş, apoi compoziţia se împarte în două vase separate pentru a putea obţine îngheţata de coacăze şi de vanilie. Compoziţia de vanilie se împarte la […]

“Green apple”

1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi esenţa de migdale şi se bat cu mixerul în continuare până când se întăresc. Se adaugă laptele, apoi totul se pune la bain-marie şi se bate în continuare cu un tel, timp de 10 minute, până se îngroaşă compoziţia. 2. După ce s-a luat […]

Tricolor Mix

1. Se curăţă perele de coajă şi se taie în bucăţi mărunte. 2. Prunele şi murea se spală bine şi se lasă să se scurgă de apă. 3. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu zahărul. 4. Se dau toate fructele prin blender, după care se încorporează în spuma de albuşuri […]

Valuri de piersici cu ciocolată

1. Se spală piersicile, se decojesc şi se taie în jumătate. Se scot sâmburii şi se taie în bucăţi mici. 2. Se pun bucăţile de piersică în blender, se adaugă zeama de lămâie, apa minerală, zahărul şi iaurtul şi se amestecă până se formează o pastă omogenă. 3. Se răceşte paharul în care urmează să […]

Spumă de zmeură

1. Se spală bine zmeura şi se amestecă cu 175 g zahăr şi se lasă la macerat. 2. Între timp, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul rămas. Când spuma e gata, se adaugă treptat zmeura macerată şi zeama de lămâie. Se amestecă compoziţia cu mixerul aproximativ 10 minute, până […]

Pudding cu fructe de pădure

1. Se spală separat toate fructele. Se prepară straturile de gelatină în funcţie de instrucţiunile de pe ambalaj. 2. După ce se dizolvă gelatina, se distribuie în patru boluri separate, în fiecare adugându-se: coacăzele roşii, afinele, strugurii albi, iar în ultimul recipient frişca cu iaurtul şi esenţa de vanilie. 3. Se suprapun straturile într-o formă, […]

Şarlotă de ciocolată cu topping de vanilie

1. Se pune smântâna pe foc aproximativ un minut şi jumătate. Se ia apoi de pe aragaz şi se adaugă ciocolata, ruptă în prealabil în bucăţele, gălbenuşurile, untul şi coniacul. Se amestecă până se obţine o pastă omogenă. 2. Se pune în cupe umezite în prealabil şi se dă la frigider timp de două ore. […]

Budincă de zmeură

1. Se bate frişca cu zahărul pudră şi cu mierea. Se pune trei sferturi din cantitatea de zmeură într-un vas, care se umezeşte cu puţină apă rece ca să nu se lipească. Apoi se toarnă sosul de fructe şi frişca. Amestecul se omogenizează împreună cu pliculeţul de gelatină, ce trebuie preparat dup instrucţiunile de pe […]

Vis exotic

1. Se spală fructele. Rondelele de ananas se scot din suc şi se pun într-un bol la rece. O parte din cireşe se lasă pentru ornat iar celelalte rămân pentru jeleu. 2. Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă călduţă, într-un vas pe aragaz şi se amestecă bine până se dizolvă. După ce […]