Granita Mallorca

1. Se spală perele şi se taie în bucăţi mici. 2. Se varsă 150 g de zahăr într-un castron. Se adaugă 25 ml de apă şi se fierbe compoziţia. Apoi se pun bucăţile de piersică, se amestecă şi se mai lasă pe foc timp de 10 minute. Se răceşte. 3. Se storc lămâile şi se […]

Hawaian Mix

1. Se curăţă bananele de coajă şi se taie rondele. 2. Se curăţă kiwi de coajă şi se taie bucăţi. La fel se procedează şi cu perele. 3. Se taie pepenele galben în două şi cu o cupă de îngheţată se ia din el. 4. Se pun toate fructele într-un vas şi se amestecă încet. […]

Cocteil estival

1. Se spală bine căpşunii şi se lasă să se scurgă de apă. 2. Se taie pepenele galben în două şi cu o cupă pentru îngheţată se ia din el. 3. Se curăţă kiwi de coajă şi se taie în bucăţi. 4. Se pun toate fructele într-un bol şi se amestecă uşor. 5. Peste ele […]

Salată de fructe cu dressing

1. Se curăţă grepfrutul de coajă şi se taie în bucăţi mari. 2. Se spală piersicile bine, se curăţă de pieliţă şi se taie în bucăţi. La fel se procedează şi cu kiwi. 3. Se spală strugurii şi se lasă să se scurgă de apă, după care se taie în jumătate. Fructele se pun într-un […]

Bulgăraşi de cocos

1. Într-o cratiţă se pune margarina, zahărul, zahărul vanilat, un praf de sare şi se lasă să fiarbă 30 de minute la foc mic. După ce a scăzut siropul, se lasă să se răcească la temperatura camerei. 2. Biscuiţii se rup bucăţi mici, se adaugă fulgii de migdale, nuca de cocos, nucile măcinate şi se […]

Tort Doboş

1. Se separă ouăle. Peste gălbenuşuri se presară un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. Peste albuşuri se toarnă zahărul şi zahărul vanilat, se bat bine, apoi se adaugă gălbenşurile şi la sfârşit făina cernută. Se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se încălzeşte cuptorul şi se tapetează tăvile de aragaz […]

Ruladă de biscuiţi

1. Se pregăteşte un sirop din zahăr, margarină, vanilie, rom şi ou şi se lasă să fiarbă pe baie de abur cam 30 de minute. 2. Biscuiţii se rup, se pun într-un bol şi se stropesc cu rom. Se adaugă nuci măcinate, fulgi de migdale, cocos, cacao, stafide şi un praf de sare. 3. Când […]

Mousse exotic

1. Se curăţă de coajă feliile de pepene şi bananele, se taie cubuleţe şi se dau prin blender, până se obţine o pastă. 2. Frişca lichidă se amestecă cu zahărul vanilat şi se adaugă treptat în piureul de fructe. Cu crema obţinută se umplu paharele până la jumătate. 3. Între timp, se curăţă kiwi de […]

Vis de vară

1. Căpşunile se spală, se curăţă codiţele şi se lasă la scurs. Se păstrează cinci căpşuni pentru ornat, iar restul se dau prin blender. Între timp, foile de gelatină se pun la înmuiat în apă caldă. 2. Se amestecă lichiorul de căpşuni cu un păhărel de apă şi se încorporează cu gelatina. 3. Se bat […]

Cremă în două culori

1. Se curăţă grepfruturile de coajă, apoi feliile de pieliţe. Se taie cubuleţe şi se dau prin blender. Între timp, se pune gelatina la înmuiat în apă caldă. 2. Se bat albuşurile spumă, apoi se încorporează zahărul. Se bate frişca până se obţine o spumă. 3. Într-un castron mare, se amestecă uşor frişca cu albuşurile […]