Tort cu marțipan

Un tort cu marţipan cu un gust delicios pe măsura aspectului. O reţetă medie ca dificultate, care merită tot efortul. 1.   Pentru aluat, se amestecă untul cu za­hărul pentru a obţine un amestec cremos în care se adaugă ouăle şi se amestecă. 2.   Se adaugă făina amestecată în prea­labil cu gemul, praful de copt și […]

Tort regal cu fructe

 Tort regal cu fructe perfect pentru ocazii speciale, dar şi pentru mesele înfamilie. Iată o reţetă simplă: 1.   Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, adăugând din când în când câte o lingu­ră de apă, până se obţine o compoziţie ca de maioneză. 2.   Separat, se amestecă făina cu praful de copt, făina de migdale şi nuca […]

Şarlotă cu smântână

O şarlotă cu smântână delicioasă, gata în 30 de minute, fără coacere. Iată o reţetă simplă: 1. Se prepara gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj si se lasa deoparte. 2. Smântâna foarte bine scursa se bate cu zaharul si apoi se amesteca cu gelatina. 3. Într-un vas adânc se pun piscoturile unul lânga altul si […]

Sirop de trandafiri

Învaţă să prepari un sirop de trandafiri cu care să-ţi impresionezi oaspeţii în zilele toride de vară. Mod de preparare: Puneţi apa la fiert, când dă în clocot, adăugaţi petalele de trandafir spălate şi curăţate. După câteva minute pe foc, petalele se strecoară şi în lichidul rămas se adaugă sarea de lămâie. Din verzuie, apa […]

Prăjitură şah-mat

Prăjitura şah-mat arată foarte bine şi este incredibil de bună. Reţeta e foarte simplă! 1.   Se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi, după ce se albeşte crema, se adaugă făina. Se adaugă spuma obţinută din mixarea albuşurilor cu un praf de sare. 2.   Se separă în două părţi egale ameste­cul, într-una se pune vanilie şi în […]

Gogoşele cu cremă

 Gogoşele cu cremă de lapte şi glazură de ciocolată – sunt foarte bune şi se face repede. Iată reţeta! 1.   Pentru aluat, într-o crăticioară se pun la fiert 250 ml apă cu untul tăiat bucăţele. Când a fiert, se stinge focul şi se pune făina toată odată. Se amestecă energic până se obţine un aluat […]

Prăjitură inel aromată

Prăjitura inel e aromată, gustoasă şi perfectă pentru ocazii speciale. Iată cât de simpă e reţetă! 1.   Se mixează untul moale, coaja de portocale şi zahărul pudră până ce ames­tecul se albeşte şi îşi dublează volumul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând după fiecare. 2.   Se adaugă făina amestecată cu praful de copt Dr. […]

Sarmale de pui în frunze de viţă

Sarmale de pui în frunze de viţă – mai slabe şi mai sănătoase. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se fac! 1.   Se trec foile sub un jet de apă rece şi apoi se lasă într-o strecurătoare la scurs. 2.   Pentru umplutură, carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, ceapa verde tocată, pătrunjelul, sare […]

Sarmale de vită

Sarmalele de vită sunt mail slabe şi mai gustoase. Încearcă această reţetă simplă! 1.   Ceapa tocată şi orezul se pun pe foc şi se lasă aproximativ 10 minute, cât să se umfle orezul. Se amestecă apoi cu carnea tocată, se frământă un pic şi se adaugă 100 ml apă. Se lasă amestecul să stea aşa […]

Sarmale de porc

Sarmale de porc foarte gustoase şi uşor de făcut. Iată o reţetă simplă! 1.   Varza se pune la desărat în apă rece în funcţie de cât de sărată este. Se poate pune de seara până dimineaţa sau doar o oră. 2.   Se trec prin maşina de tocat carnea şi ceapa, apoi se amestecă cu orez, […]