Muşchi tocat à la Ştefania

Muşchi tocat à la Ştefania – o reţetă simplă cu carne de porc potrivită pentru orice ocazie. 1.   Peste carnea tocată se adaugă sarea, piperul, oul, boiaua, cele 3 felii de pâine înmuiate în apă şi apoi stoarse şi cei 2 căţei de usturoi pisaţi. 2.   Se amestecă bine compoziţia până la omogenizare. Apoi, pe […]

Mini gogoși însiropate

Mini gogoși însiropate – cele mai rapide şi cele mai aspectuoase gogoşi, inspirate dintr-o reţetă italiană. Iată cum să le faci în maxim 30 de minute. 1.   Toate ingredientele, în afară de miere, se pun într-un castron. Se amestecă bine şi, din aluatul închegat, se rup bucăţi de 1-2 cm diametru. 2.   Se pun la […]

Fursecuri stele cu scorţişoară

 Fursecurile stele cu scorţişoară sunt inspirate dintr-o reţetă tradiţională germană şi sunt delicioase. Încearcă şi tu această reţetă de fursecuri! 1.   Se mărunţesc cele 500 g de migdale, iar albuşurile se bat cu un praf de sare şi, după ce spuma începe să se formeze, se adaugă sucul de lămâie şi zahărul. Se continuă ba-terea […]

Melci glazuraţi

Melcii glazuraţi sunt inspiraţi dintr-o reţetă tradiţională daneză. Se fac uşor şi au un gust pe care nu-l vei uita. 1.   Laptele cu untul se pun pe foc şi, după ce se topeşte untul, se trage de pe foc. Se adaugă făina şi drojdia. Se amestecă foarte bine. Se lasă apoi să crească 30 de […]

Plăcinte cu răvaşe

Plăcintele cu răvaşe sunt perfecte atunci când ai invitaţi. Iată cum se fac după o reţetă simplă. 1.   Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, sarea şi uleiul până ce aluatul începe să se prindă. Apoi se pune drojdia şi, puţin câte puţin, apa amestecând şi înglobând făina. 2.   După ce aluatul s-a format, se […]

Rulouri cu mere

Rulourile cu mere arată foarte bine, au un gust pe măsură şi sunt gata în numai 30 de minute cu 4 ingrediente. 1.   Aluatul congelat se desface din pachet şi se lasă la decongelat pe masa de lucru. 2.   Între timp, merele se curăţă de căsuţa cu sâmburi şi fiecare felie de măr se taie […]

Prăjitură inteligenta cu răvaş

Prăjitura inteligenta cu răvaş e şi gustoasă, şi aspectuoasă, şi distractivă. Iar reţeta nu e grea deloc. 1.   Pentru blat, se amestecă ouăle cu jumătate din cantitatea de zahăr până ce se albesc. Se pun apoi smântâna şi untul topit, se amestecă şi se continuă cu făina şi praful de copt. 2.   Pentru umplutură, brânza […]

Baigli cu mac

Baigli cu mac este o ruladă delicioasă şi foarte aspectuoasă, iar reţeta e destul de simplă. Încearcă şi tu! 1.   Pentru aluat, se amestecă făina, sarea, zahărul vanilat și cel tos, untul şi se adau­gă drojdia desfăcută în laptele călduţ. Se adaugă gălbenuşurile şi încă puţin lapte care să ajute la legarea aluatului. Se lasă […]

Cozonac nefrământat

Cozonacul nefrământat e rapid, gustos şi arată foarte bine. Iată o reţetă simplă de cozonac! 1.   Se amestecă ouăle cu laptele, zahărul, drojdia şi sarea şi se lasă în bucătărie timp de o noapte. 2.   A doua zi, se pun aromele şi făina și se amestecă. Se încinge uleiul care trebuie turnat în fir subţire […]

Tort cu cremă fină de cacao

Tort cu cremă fină de cacao uşor de făcut după o reţetă rapidă. Încearcă şi tu! 1.   Se unge cu unt şi se tapetează cu făină o tavă cu pereţi detaşabili şi apoi se pune la frigider. Ouăle se bat cu zahărul. Se pune vasul cu compoziția la bain-marie şi se bate cu telul 5 […]