Peşte cu sos roşu

 Peşte cu sos roşu foarte gustos şi uşor de făcut. Încearcă această reţetă simplă! 1.   Guliile se pun la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. 2.   În altă oală, se pune peştele la fiert cu câteva boabe de piper şi o foaie de dafin. 3.   Pentru sos, mugurii de pin se prăjesc […]

Friptură regală de vită

Friptura regală de vită are un gust special, care o face potrivită pentru ocazi speciale. Iată o reţetă simplă! 1.   Carnea se curăţă de eventualele pieliţe şi se pune la frigider pentru jumătate de oră. În acest timp, se încălzeşte foarte bine cuptorul. 2.   În tava de copt se pun ceapa tăiată în patru, morcovii […]

Prăjitură tub cu cireşe

Învaţă să prepari nişte prăjiturele în formă de tub tip canoli italieneşti cu cireşe de sezon. Adaugă frişcă şi ai un desert divin, bun pentru toată familia. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă mare, apoi tapetează cu hârtie de copt. Amestecă albuşurile, zahărul, uleiul de rapiţă, untul topit, […]

Friptură de porc aromată

Cea mai aromată friptură de porc. Iată o reţetă simplă şi foarte gustoasă! 1.   Carnea spălată, morcovii, prazul, ceapa, scorţişoara, coriandrul şi foile de dafin se pun la fiert într-o oală mare. În momen­tul în care apa începe să clocotească, se reduce focul şi se lasă să fiarbă acoperit pentru 3 ore. Apoi, se scoate […]

Tobă de porc

O reţetă tradiţională de tobă de porc care se face foarte repede şi e foarte gustoasă. Iată reţeta! 1.   Tot capul de porc se pârleşte bine, se curăţă şi se taie. La fel, celelalte ingrediente. Se pun toate ingredientele într-un vas mare cu apă rece şi oţet şi se lasă aşa timp de 30 de […]

Cârnaţi de oaie

Cei mai buni cârnaţi de oaie. Se fac uşor şi sunt foarte gustoşi. Iată o reţetă simplă de cârnaţi. 1.   Carnea se taie cuburi şi se toacă. Se pune carnea tocată într-un castron încăpător. 2.   Toate condimentele se amestecă şi se pun peste carne, împreună cu usturoiul zdrobit. Apoi, se adaugă uleiul şi apa şi […]

Cârnaţi albi

Cârnaţi albi de viţel şi porc foarte gustoşi, dar şi aspectuoşi. Iată o reţetă inedită de cârnaţi! 1.   Se taie carnea de viţel şi cea de porc în cuburi bune de tocat şi se pun la conge-lator. Nu se lasă să se congeleze, ci să fie foarte rece. 2.   Carnea foarte rece se trece prin […]

Sarmale vegetale care nu îngraşă

Învaţă să prepari nişte sarmale delicioase, vegetariene şi inedite, care nu îngraşă şi care se digeră uşor. Mod de preparare: Varza se spală şi se desface în foi. Se elimină nervurile groase şi se taie în dreptunghiuri, potrivite pentru umplut. Restul de varză se toacă. Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se căleşte ceapa tocată […]

Ruladă delicioasă cu vanilie

Îți plac ruladele? Atunci trebuie să încerci această rețetă de ruladă delicioasă cu vanilie! 1. Pentru aluat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul pâna ce se albesc. Apoi, se adauga faina si amidonul, se amesteca si se încoporeaza delicat albusurile. Se toarna aluatul într-o tava de copt tapetata cu hârtie si se coace 10 […]

Bruschete surpriză cu fructe de pădure

Învaţă să prepari nişte bruschete surpriză, care, în loc de brânză de capră şi busuioc conţin fructe de pădure şi zahăr pudră. Mod de preparare: Taie pâinea felii de 1 cm grosime, prăjeşte-le în prăjitor, sau în tigaie şi unge fiecare felie cu puţin unt nesărat, când feliile sunt încă fierbinţi. Freacă super crema de […]