Ghiveci cu peşte

1. Peştele se spală, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se dă cu un praf de sare şi piper. Se lasă la rece 15 minute. 2. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa tăiată solzişori se căleşte uşor în ulei, apoi se adaugă morcovul, pătrunjelul şi ţelina tăiate rondele, mazărea şi fasolea verde. […]

Ruladă aperitiv

1. Se cerne făina şi se amestecă cu 125 ml apă în care s-a dizolvat un praf de sare, uleiul şi gălbenuşurile. Se frământă un aluat şi se lasă 30 minute să se odihnească. 2. Ardeiul gras se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe, iar ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi […]

Cremă de brânză cu fructe

1. Se aleg caise proaspete şi bine coapte. Se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie feliuţe subţiri. Banana se curăţă şi se taie rondele. Fructele astfel pregătite se mărunţesc cu furculiţa. Portocala se spală, se usucă, iar coaja se rade. 2. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu smântâna […]

Nectar de pepene

1. Lămâia se taie în două. Jumătate se stoarce, iar cealaltă jumătate se păstrează pentru ornat. Se alege un pepene roşu proaspăt şi bine copt. Miezul de pepene se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe, care se pun într-un vas şi se mixează până se uniformizează. 2. Se adaugă mierea de albine amestecată cu […]

Îngheţată asortată

1. Fructele de pădure se curăţă, se spală şi se lasă să se usuce. Se storc şi se păstrează sucul. De preferat să se obţină 200 ml suc de fructe. Pepenii se curăţă de seminţe şi jumătate din fiecate se taie cubuleţe. Se storc separat şi se păstrează sucurile, câte 200 ml din fiecare. Restul […]

Salată de pepene

1. Pepenii galbeni se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Se scoate miezul cu ajutorul unei cupe sau se taie cubuleţe şi se pun într-un castron mare. Se adaugă miezul de pepene roşu tăiat în acelaşi fel şi grepfrutul tăiat cubuleţe. 2. Se dizolvă mierea de albine în zeama de lămâie, apoi se […]

Punci cu fructe

1. Se aleg fructe proaspete şi bine coapte. Nectarinele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie feliuţe subţiri. Lămâile se spală foarte bine şi se taie rondele. 2. Nectarinele şi lămâia astfel pregătite se pun într-un bol mare. Se stropesc cu rom, apoi se toarnă peste ele vinul în care s-a dizolvat mierea […]

Tartă cu fructe și rom

Tarta cu fructe capătă o aromă specială dacă îi pui și rom. Această rețetă rapidă și simplă va fi pe placul tuturor! 1. Se freacă untul cu zahărul pudră până se înmoaie, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, un praf de sare, coaja de lămâie şi făina. Se amestecă fără să se frământe, se acoperă […]

Cocteil cu lămâie şi nectarine

1. Nectarinele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie cubuleţe. Ginul se amestecă cu sucul de nectarine, sucul de lămâie şi nectarinele tăiate cubuleţe. Se pun într-un vas care se poate acoperi şi se păstrează la rece 3-4 ore. 2. Cu puţin timp înainte de a fi servit cocteilul, se pregătesc paharele. Zeama […]

Budincă de tăiţei cu compot de caise

1. Caisele se spală, se curăţă de sâmburi şi se fierb la foc mic 10 minute, într-un l de apă cu 300 g zahăr. 2. Se bate 1 ou şi se amestecă cu făină, cât cuprinde. Se frământă un aluat moale şi se lasă 10 minute să se odihnească. Se întinde apoi o foaie subţire […]