Cornuleţe cu mac şi mere
1. Se dizolvă drojdia de bere şi o lingură de zahăr în 200 ml lapte căduţ. Se amestecă cu o lingură de făină şi se lasă într-un loc cald, la crescut. Se toarnă apoi în făina cernută şi se frământă cu 2 gălbenuşuri frecate cu 2 linguri de zahăr, o lingură de smântână, 200 g […]
Friptură de viţel cu cartofi la cuptor
1. Carnea se spală şi se usucă. Se stropeşte cu vin, se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă. Se lasă la rece jumătate de oră, apoi se prăjeşte pe toate părţile într-o tigaie încinsă cu unt. 2. Ceapa şi morcovii se curăţă şi se spală. Se pun într-o tavă unsă cu unt şi se condimentează. […]
Musaca de cartofi cu peşte
1. Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare. Se curăţă de coajă şi se taie felii, groase de 1 cm. 2. Peştele se spală şi se usucă. Se stropeşte cu zeama de la o lămâie, se dă cu sare şi piper. Se lasă 10 minute la rece. 3. Ţelina se curăţă, se […]
Crochete din cartofi cu caşcaval
1. Cartofii se spală şi se fierb 30 minute în apă cu sare. Se curăţă când încă mai sunt calzi şi se rad sau se pasează ca pentru piure. Se adaugă untul, puţină sare şi piper. 2. După ce se se răceşte, piureul se amestecă cu un ou, un gălbenuş, caşcavalul ras şi 2 linguri […]
Prăjitură cu nucă şi fructe
1. Nucile se curăţă şi se macină. Gălbenuşurile se bat cu 5 linguri de zahăr pudră şi zahărul vanilat, până când se obţine o cremă consistentă şi se dizolvă tot zahărul. 2. Se adaugă în ploaie făina, romul, nucile şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor, circular şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie […]
Friptură de mânzat
1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi groase de 2-3 cm şi se crestează. Se dau bucăţile de carne cu un praf de sare şi piper, apoi se ung cu muştar. Se presară cu boia, cimbru şi rozmarin, se stropesc cu ulei şi se pun într-un castron care se poate acoperi. […]
Cartofi cu brânză la cuptor
1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele groase de 3-4 mm. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. 2. Brânza se rade şi se amestecă cu smântâna. Se adaugă laptele şi se condimentează cu sare şi piper. 3. Se unge un vas termorezistent cu unt şi se tapetează […]
Tort cu fructe și migdale
Tortul cu fructe și migdale sew prepară foarte repede, este ieftine și delicios. Încearcă și tu această rețetă simplă! 1. Smântâna pentru frişcă se păstrează la frigider sau la congelator, astfel încât, atunci când se prepară, să fie foarte rece. Se face un sirop din 150 ml apă, miere şi zeama de la o lămâie. […]
Tartă cu fructe și budincă de vanilie
Tarta cu fructe se potrivește de minune cu budinca de vanilie. În 20 de minute, cu 7 ingrediente, ai un desert delicios. 1. Fructele se spală, se curăţă şi se lasă la scurs. Untul se freacă spumă cu zahărul vanilat. Budinca se prepară conform indicaţiilor înscrise pe pachet, folosind cantităţile specificate de lapte şi zahăr. […]
Chifteluţe din piept de pui şi legume
1. Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare. Separat, se fierb şi celelalte legume: morcovul, ţelina şi fasolea verde. 2. Se toacă pieptul de pui şi legumele fierte, apoi se amestecă cu ouăle bătute, pătrunjelul verde tocat şi se condimentează cu sare şi piper. 3. Se formează chifteluţele, se dau prin pesmet […]