Peşte cu lămâie
1. Peştele se curăţă de solzi, de branhii şi intestine, apoi se spală foarte bine în apă rece. Se lasă la scurs, se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se pune la rece o jumătate de oră. 2. Peşte se dă prin făină, apoi se bate uşor […]
Peşte file cu usturoi
1. Usturoiul se curăţă, se toacă şi se pisează cu puţină sare şi verdeaţa uscată. Se adaugă vinul şi se condimentează cu piper. 2. Peştele se spală cu apă rece, se usucă şi se taie în bucăţi groase de 1 cm. Se dă cu sare şi se stropeşte cu sosul de vin. Se lasă la […]
Peşte cu sos picant
1. Peştele se curăţă de solzi, de branhii şi intestine, se spală cu apă rece şi se usucă. Se îndepărtează capul şi coada, se crestează adânc la 1,5 – 2 cm distanţă şi se condimentează cu sare şi piper. Se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi se lasă la rece o jumătate de […]
Mâncare mexicană
1. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei se căleşte şunca tăiată cubuleţe şi ceapa. Se stinge cu supă de legume şi se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă să fiarbă înăbuşit 10 – 15 minute. 2. Se adaugă amestecul mexican şi fasolea verde, apoi se condimentează […]
Chifteluţe cu sos marinat
1. O ceapă se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Carnea tocată se amestecă cu pâinea înmuiată în apă rece şi stoarsă, cu ceapa călită, oul bătut şi verdeaţa tocată mărunt. Se condimentează cu sare şi piper. 2. Se formează chiftelele, se trec prin făină, se prăjesc în ulei incins, la […]
Mititei cu garnitură de orez
1. Orezul se curăţă, se spală şi se lasă la înmuiat în apă rece. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se călesc în ulei încins. Se adaugă ţelina şi ardeiul gras tocate mărunt. Se stinge cu supa de legume fierbinte, se condimentează cu sare, piper, boia, ardei iute fin […]
Pizza cu şuncă, ciuperci şi măsline
1. Se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în 100 ml apă călduţă. Se lasă la cald 5 minute, apoi se amestecă cu făina, oul, untul şi un praf de sare. Se frământă şi se lasă la dospit 30 de minute. 2. Ciupercile se curăţă şi se spală. Se fierb în apă cu sare […]
Tort cu mere şi scorţişoară
Pentru a se amesteca mai bine praful de copt cu făina, acestea se cern împreună. 1. Se bat ouăle cu 125 g zahăr şi un praf de sare, apoi se amestecă cu 200 g unt, făina şi praful de copt, până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu o folie şi se lasă la […]
Tartă cu mere
1. Se face un aluat din făină, o lingură de apă foarte rece, zahăr, gălbenuşuri, un praf de sare şi 150 g unt bătut spumă. Se frământă repede şi se lasă la rece să se odihnească 2 ore. Se încinge cuptorul. 2. Zeama de lămâie se amestecă cu gemul de caise. Merele se spală, se […]
Ciuperci a la grec
1. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare 10 minute. Se scurg bine de apă şi se călesc în unt încins. Se condimentează cu sare, se acoperă şi se pun deoparte. 2. Roşiile se coc, se curăţă de coajă şi se toacă mărunt. Se amestecă cu uleiul, jumătate de ceaşcă […]