Tartă picantă cu conopidă
1. Se face o adâncitură în făina cernută, în care se pun gălbenuşurile amestecate cu un praf de sare, untul, laptele şi praful de copt stins cu zeama de lămâie. Se frământă cu făină cât cuprinde, se acoperă cu folie transparentă şi se păstrează la rece 30 minute. 2. Conopida se curăţă, se spală şi […]
Musaca de conopidă
1. Conopida se curăţă şi se desface în bucheţele mici. Se spal şi se fierb în apă cu un praf de sare şi lapte. Se lasă apoi la scurs într-o strecurătoare. 2. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată, condimentată cu usturoi tocat mărunt, sare şi piper. Când se răceşte se amestecă cu […]
Chifteluţe pentru copii
1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se dă de două ori prin maşina de tocat. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se stinge cu 3-4 linguri de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc potrivit, 5 minute. 2. Carnea tocată se amestecă cu ceapa călită, morcovul şi cartoful […]
Chifteluţe din peşte
1. Peştele se spală şi se pune la fiert în apă cu un praf de sare (se pune apă doar cât să acopere bucăţile). Se adaugă câteva boabe de piper, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă numai 5-6 minute. Se scurge apa şi se lasă peştele să se răcească. 2. Peştele […]
Peşte cu legume la cuptor
1. Peştele se curăţă, se spală cu apă rece şi se taie bucăţi. Se stropeşte cu zeama de la jumătate de lămâie, căteva picături de ulei, se condimentează cu sare, piper şi usturoi pisat şi se lasă la macerat 10-15 minute. Se dau apoi bucăţile prin făină şi se prăjesc doar câteva minute în ulei […]
Ineluşe cu glazură de ciocolată
1. Se dizolvă drojdia şi zahărul în lapte. Se amestecă cu făina, se frământă, se acoperă şi se lasă 10-15 minute la dospit. Se adaugă oul bătut cu sare şi 60 g unt, apoi se frământă din nou şi se lasă la cald, la dospit, 20 minute. 2. Din aluat se întinde o foaie groasă […]
Gogoşi cu dulceaţă
1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 100 ml lapte călduţ. Se amestecă cu 3 linguri făină, se acoperă şi se lasă să crească 10 -15 minute, într-un loc cald. 2. Se bat gălbenuşurile cu sare, restul de zahăr şi câteva linguri de lapte. Se adaugă zahărul vanilat, coaja de […]
Gogoşi pripite
1. Se bat ouăle cu un praf de sare şi o lingură zahăr tos. Se adaugă laptele călduţ, iaurtul, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie. 2. Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se cern şi se înglobează în compoziţia de lapte şi ou. Se obţine un aluat moale, care se bate bine […]
Ouă umplute cu pateu de ficat
1. Se fierb ouăle 10 minute, în apă cu un praf de sare. Se scurge apa fierbinte, apoi se pun ouăle fierte pentru puţin timp în apă rece şi se curăţă de coajă. Ficăţeii de pasăre se spală, se curăţă de pieliţe şi se fierb separat în apă cu sare, în jur de 15 minute. […]
Cornuleţe cu susan
1. Se desface aluatul şi se lasă să se decongeleze. Brânza dulce se pasează şi se amestecă cu oul bătut, telemeaua rasă şi şunca tăiată cubuleţe. Se condimentează cu piper. 2. Se taie aluatul în pătrate cu latura de aproximativ 8 cm. Se pune pe fiecare câte o linguriţă de umplutură, se rulează în formă […]