Prăjitură cu cremă de brânză dulce
1. Se freacă gălbenuşul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă untul frecat spumă şi făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Se frământă până se obţine un aluat omogen, se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. 2. Pentru umplutură, brânza proaspătă se pasează şi se amestecă […]
Minitort Tiramisu
1. Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi laptele. Se pun deasupra unui vas cu apă clocotită şi se bat până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă ca smântâna. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu mascarpone şi frişca bătută. Se adaugă câteva picături de esenţă de migdale şi se […]
Mâncare de orez cu legume
1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe de 3-4 cm, care se călesc într-o tigaie cu ulei. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se condimentează cu sare şi piper. Se stinge cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până se fierbe carnea şi se înmoaie. 2. […]
Orez cu legume şi pui
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Puiul se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 1,5-2 l de apă cu sare. Se spumează sau se schimbă apa după primul clocot şi se adaugă jumătate din legume, tăiate în sferturi. Se lasă să fiarbă la foc mic, 20-25 minute. […]
Perişoare din orez cu sos tomat
1. Într-o cratiţă cu fundul mai gros se călesc ceapa tocată mărunt, ţelina şi ardeiul gras tăiate cubuleţe. Se adaugă ciupercile tocate mărunt şi orezul. Se amestecă uşor, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă 500 ml apă. Se acoperă şi se lasă la foc mic, până înfloreşte orezul şi absoarbe tot […]
Minipateuri cu nucă şi alune
1. Margarina se freacă cu uleiul şi jumătate linguriţă de sare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi borşul, şi se frământă rapid. Se acoperă cu folie transparentă şi se păstrează la rece 3-4 ore sau de seara până dimineaţa. 2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 5-6 mm. Se taie în […]
Chec cu nucă şi morcovi
1. Zahărul, 100 ml apă minerală şi cacaua se pun într-o crăticioarăcu fundul mai gros, la foc mic. Se amestecă uşor, se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă margarina şi gemul subţiat cu 2-3 linguri de apă. Se ţine pe foc până se topeşte margarina, amestecând continuu. Se ia de pe foc şi […]
Dovleac copt
1. Se încălzeşte cuptorul. Stafidele se curăţă, se spală cu apă călduţă, se usucă şi se stropesc cu rom. Dovleacul se curăţă de seminţe, se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se presară la interior cu 3-4 linguri de zahăr şi scorţişoară. Se pune apoi într-o tavă rotundă, potrivit de mare, tapetată cu […]
Supă de legume
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. 2. Într-o oală cu 3 litri de apă şi un praf de sare, se pun ceapa, prazul, morcovii şi păstârnacul, toate tăiate mărunt. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă conopida, cartofii şi dovlecelul tăiate cubuleţe. Se acoperă şi se lasă să fiarbă până se […]
Iahnie de fasole
1. Se curăţă fasolea de impurităţi, se spală, se pune într-un vas cu apă rece şi se lasă la înmuiat de pe o zi pe alta. Se limpezeşte de 2-3 ori şi se pune la fiert într-un vas cu apă rece (apa trebuie să depăşească nivelul boabelor cu 4-5 cm). 2. Se fierbe acoperit, la […]