Musaca de ţelină
1. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă carnea tocată şi se amestecă până se căleşte toată carnea. Se pun apoi ardeiul gras tăiat fideluţă, roşiile tocate cubuleţe, sucul de roşii şi pasta de tomate. Totul se fierbe înăbuşit 15-20 minute şi se […]
Musaca de cartofi şi dovlecei
1. Ceapa tocată mărunt se căleşte într-o tigaie încinsă cu puţin ulei. Se adaugă carnea şi se amestecă până se căleşte. Se pun apoi roşiile tocate cubuleţe, sucul de roşii şipasta de tomate. Se fierbe înăbuşit 15-20 minute şi se potriveşte la gust cu zeama de lămâie, sare, piper, oregano, usturoi şi pătrunjel. 2. Cartofii […]
Brânzoaice cu dulceaţa
1. Se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ, apoi se adaugă o lingură făină, se amestecă şi se lasă într-un loc cald. 2. Când acest aluat a crescut, se amestecă cu 2 ouă bătute cu 2 linguri de zahăr şi un praf de sare, 1 pachet zahăr vanilat, restul de făină, […]
Supă de ceapă
1. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Se căleşte numai 1-2 minute în unt, apoi se adaugă supa de legume şi se lasă să fiarbă acoperit, 30-40 minute. Se potriveşte la gust cu sare şi piper. 2. Între timp, se pregătesc crutoanele. Se taie feliile de franzelă cubuleţe, apoi se pun în […]
Chec aperitiv
1. Şunca presată se taie cubuleţe, iar ceapa se toacă mărunt sau se dă pe răzătoarea mică, apoi se presară un praf de sare şi se presează. Sucul rezultat se scurge. Franzela se înmoaie în lapte şi se pasează. 2. Se bat gălbenuşurile şi se amestecă cu franzela înmuiată în lapte, cu ceapa tocată, şunca […]
Coroniţă cu ananas
1. Se desface compotul de ananas şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Bucăţile se taie în cubuleţe mici. Untul se freacă cu zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, zahărul vanilat, coaja de lămâie, făina cernută cu praful de copt, albuşurile bătute spumă şi jumătate din ananas. 2. Se toarnă aluatul într-o formă circulară […]
Tarte cu ananas
1. Se face un aluat din făină, ou, o lingură apă rece şi untul înmuiat puţin. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece minim 2 ore. Compotul de ananas se scoate din cutie şi bucăţile se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Între timp, se prepară crema. Se freacă […]
Spaghete cu perişoare şi sos de roşii
1. Spaghetele se fierb în apă cu sare, atât timp cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printrun jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Carnea tocată se amestecă cu ceapa fin tocată, franzela înmuiată în apă şi stoarsă bine, oul bătut, usturoiul pisat, mărarul tocat mărunt, sare şi piper. Se […]
Paste cu pui şi sos cu verdeaţă
1. Pastele se fierb în apă cu sare, atât timp cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Pieptul de pui se spală şi se taie fâşii. Se pun bucăţile de carne într-o tigaie încinsă cu unt, se prăjesc pe toate părţile şi se […]
Paste cu brânză şi mere
1. Se fierb pastele în apă cu un praf de sare, atât timp cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Merele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie cubuleţe. Se păstrează jumătate de măr pentru ornat. 2. Într-o tigaie încinsă cu ulei […]